next event
search
Schorsing en boete voor Anderson SilvaBron foto:

Schorsing en boete voor Anderson Silva

Aug 14, 2015 Gister stond Anderson Silva in de rechtbank van de Nevade Athletic Commission dezelfde plek waar Alistair Overeem destijds was voor zijn verhoor. Dit maal kreeg Anderson Silva de kans om zijn kant van het verhaal te doen nadat hij positief werd getest voor steroïden.

Het werd een bizar voorval waarin de voormalig kampioen er niet al te best uitkwam. Zijn verdediging leek totaal niet voorbereid te zijn op de vragen die de commissie stelde en ook de vertaler van Anderson Silva hielp niet echt mee. Het verhaal van de verdediging was dat hij een ‘blauwe pil’ had gekregen van een vriend uit Thailand die was bedoeld om zijn seksprestaties te verbeteren. Een pil die niet verkrijgbaar was in Amerika en hij van een ‘vriend’ had gekregen. Een vriend wie hij z’n naam niet wist te spellen.

Al met al was het een wanvertoning van Anderson Silva en zijn team en achteraf had hij beter schuld kunnen bekennen of helemaal niets moeten zeggen. Om het circus compleet te maken was er een open verbindingen voor de media om mee te luisteren maar kennelijk had een lolbroek een telefoon met wat passende ringtone die afgingen. Zo kwam: “Let’s talk about sex”, “It wasn’t me” en “Bump N’ Grind” voorbij.

Het was dan ook niet gek dat de commissie niks anders kon doen dan Anderson Silva schorsen voor één jaar en zijn winst wordt omgezet naar een no-contest. Hij moet zijn winbonus van 200.000 dollar en 30% van zijn vechtgeld afstaan wat uitkomt op een totaal boete bedrag van 380.000 dollar. Zijn schorsing zal in gaan vanaf het moment dat hij zijn laatste gevecht had wat zou betekenen dat hij in februari 2016 weer de kooi in mag.



REACTIES