next event
search
Antonio Rodrigo Nogueira stopt met MMA. Blijft werken voor UFCBron foto:

Antonio Rodrigo Nogueira stopt met MMA. Blijft werken voor UFC

Sep 2, 2015 Antonio Rodrigo Nogueira, een van de beste heavyweights aller tijden, stopt als professioneel MMA vechter. Na een carriere van meer dan 15 jaar gooit hij de handdoek in de ring. Nogueira, die binnenkort 40 jaar wordt, sluit zijn loopbaan af met een record van 43-10-1, 1 NC.

De in Brazilie geboren vechter heeft inmiddels een nieuwe baan gekregen. Hij is voortaan de 'Athlete Relations Manager' binnen UFC Brazil.

Nogueira zei:

"I've always had a passion to follow the development of new athletes and that's what I intend to continue doing,"

"I want to help further the spread of MMA around the world and give my contribution to the emergence and development of young talent."

Het vechterspensioen van Nogueira volgt na een mindere periode in de UFC.  Hij sloot af met een record van 5-6 onder de vlag van Zuffa, en verloor zijn laatste drie gevechten. Maar dat zal vast niet de manier zijn waarop hij herinnerd zal worden.

Zijn loopbaan kende fantastische momenten. Zeker in de zijn vroegere periode toen hij nog voor PRIDE FC vocht. Hij stond bekend om zijn granieten kin. Zo nam hij o.a. een harde high kick van Crocop, en een zware suplex van Bob Sapp. Overigens wist hij beide gevechten alsnog op submission te winnen. Mocht je de tijd hebben, kijk dan ook zeker even zijn partij terug tegen Mark Hunt tijdens Final Conflict.

Nogueira heeft uiteindelijk 21x gewonnen op submission. In zijn carriere wist hij verder nog te winnen van o.a. Dan Henderson, Randy Couture en de huidige UFC HW champ Fabricio Werdum.

Big Nog, we zullen je missen. All the best!






REACTIES