next event
search
Chris Leben veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstrafBron foto:

Chris Leben veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf

Sep 2, 2015 Op 8 juni werd voormalig UFC middengewicht Chris Leben in San Diego, Californië gearresteerd en van meerdere misdrijven beschuldigt waaronder wapen bezit. De arrestatie kwam voort uit een inbraak in het appartement van zijn ex-vrouw, Kaleena Leben.

Maandag 31 augustus werd de 35- jarige Leben schuldig bevonden aan de ten laste gelegde strafbare feiten en werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen en drie jaar voorwaardelijk. Hij mag ook de komende 10 jaar geen contact meer met zijn ex-vrouw hebben.

Chris Leben kondigde na vier verlies partijen op rij in januari 2014 zijn afscheid aan. Tijdens zijn 12-jarige carrière won Leben de WEC middengewicht titel en nam hij deel aan het debuut seizoen van The Ultimate Fighter. Hij won vier keer de “Knockout of the Night” en twee keer “Fight of the Night” bonus.

Het incident in juni was niet de eerste keer dat Leben met justitie in aanraking kwam, hij werd in het verleden ook al twee keer gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij werd ook twee keer door de UFC geschorst omdat hij betraptwerd op het gebruik van verboden middelen.




REACTIES