next event
search
UFC in 2016 naar Nederland ?Bron foto:

UFC in 2016 naar Nederland ?

Oct 3, 2015 De UFC maakte in 2015 twee keer een Europees debuut en beloofde een paar meer. Die belofte hebben ze niet ingelost maar ze richten zich voor 2016 op landen als Nederland en Rusland aldus James Elliott, de nieuwe UFC vice president en general manager van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Nederland, dat een aanzienlijke  status op het gebied van kickboksen heeft, lijkt met een tv deal met FOX de top doelstelling voor 2016.

"Nederland staat nog steeds op onze lijst," vertelde Elliott aan MMA Fighting. "Nederland is een belangrijke markt voor ons en dus willen we daar graag naar toe."

Elliott zei verder dat de UFC zich in 2016 gaat richten op Rusland en plaatsen in Midden-Europa zoals Tsjechië. Een Europees land waar de UFC zich voorlopig niet zal laten zien is Frankrijk. Daar werd eerder deze maand voor de eerste keer in Frankrijk een MMA evenement met kooi gehouden en die show zorgde voor veel controverse.

In 2015 debuteerde de UFC in Schotland en in Polen. Er was ook een Europees evenement in Duitsland en er komt er nog één in Dublin op 24 oktober. Het evenement in Dublin was binnen 60 seconden uitverkocht zei Elliott.
De UFC heeft eerder al bekend gemaakt dat er op 27 februari een evenement in Londen plaats zal vinden.




REACTIES