next event
search
Alistair Bron foto:

Alistair "The Reem" Overeem

Dec 19, 2015 Er was een tijd dat Alistair Overeem een van de meest gevreesde zwaargewicht vechters in de wereld was. De Nederlandse vechter deed zijn bijnaam, The Demolition Man, eer aan aangezien hij in die periode de ene na de ander de tegenstander wist te verslaan. In 2011 was hij 12 MMA gevechten op rij ongeslagen en was hij de K-1, DREAM en Strikeforce zwaargewicht kampioen. Hij had overwinningen over o.a. Mark Hunt, Brett Rogers, Brock Lesnar en de huidige UFC kampioen Fabricio Werdum. Elke keer dat hij weer iemand op knockout versloeg groeide zijn zelfvertrouwen en zijn gevoel van onoverwinnelijkheid.
Op 30 december 2011 maakte hij tijdens UFC 141 zijn langverwachte UFC debuut en werd hij geconfronteerd met de gevreesde Brock Lesnar. Overeem versloeg de voormalige WWE superster en voormalig UFC zwaargewicht kampioen in de eerste ronde op knockout.



Door die overwinning was hij verzekerd van het titelgevecht tegen de toenmalig UFC zwaargewicht kampioen Junior dos Santos. Dat gevecht ging uiteindelijk niet door omdat Overeem tijdens een willekeurige test betrapt werd op het gebruik van verboden middelen en voor bijna een jaar geschorst werd.



Ruim een jaar later keerde Overeem terug en nam hij het tijdens UFC 156 op tegen de Braziliaan Antonio “Bigfoot” Silva. Overeem domineerde maar verloor uiteindelijk op knockout, dit was zijn eerste MMA verlies partij in ruim 5 jaar.



Een paar maanden later kwam Overeem tijdens UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen weer in actie, toen nam hij het op tegen Travis Browne. Weer domineerde the Reem het gevecht totdat hij tegen een frontkick aanliep en de scheids na een GnP het gevecht stopte.



Nadat hij deze gevechten verloren had besloot Overeem zijn team, the Blackzillians, te verruilen voor het team van Greg Jackson in Albuquerque, New Mexico, dit is tot nu toe een goede keuze gebleken.

“Om met Greg Jackson en het team in Albuquerque te gaan trainen was belangrijk voor mij," zei Overeem. “Het is een geweldige omgeving en het was precies wat ik nodig had om weer in vorm te komen en mijn gevechten te winnen."
 
Overeem heeft sindsdien drie van zijn laatste vier gevechten gewonnen. Waar eerst zijn brute kracht het grootste wapen was vertrouwd hij nu op zijn ervaring, snelheid en techniek.

“Groei is in elke sport de sleutel tot succes,” zei Overeem. "Je moet de juiste houding hebben en altijd proberen om beter te zijn dan de dag ervoor. Je moet ook goed voor je lichaam zorgen voor en jezelf bewust zijn hoe hard je traint maar je moet altijd vooruitgang willen boeken. “

Hij voelt zich beter dan dat hij zich ooit gevoeld heeft en dat heeft geleid tot het gevecht met Junior dos Santos waar we al drie jaar op wachten.

Junior Dos Santos is niet langer de kampioen maar dat maakt de rivaliteit tussen beide vechters niet minder. De afgelopen drie jaar wordt er over en weer over elkaar gesproken en proberen ze elkaar het bloed onder de nagels vandaan te halen maar vandaag is Overeem vastbesloten om “Cigano” voor eens en altijd de mond te snoeren.

"Ik ben heel ontspannen en los," zei Overeem. "Mijn team uit Nederland  is hier en ik ben er klaar voor, we hebben de perfecte game plan. Mijn voorbereiding en cardio zijn hoe ze moeten zijn. Ik train al sinds mijn gevecht tegen Roy Nelson voor dit gevecht omdat ik wist dat mijn volgende gevecht tegen “JDS” zou gaan worden.
Naar mijn mening is dit een gevecht die hij niet wilde. Ik heb een aantal van zijn interviews gezien en gelezen en hij noemde een heleboel andere namen, maar niet de mijne. Ik dacht, 'Hey ... hoe zit het met mij?' De hele wereld wil dit gevecht zien en als een vechter wil je dat zoveel mogelijk mensen je zien vechten.”

"Het is heel belangrijk om prioriteiten te stellen en kijken wat er op dit moment om je heen gebeurd” zegt Overeem "Daarna kun je kijken wat er morgen, volgende week of zelfs volgend jaar belangrijk is. Voor mij is nu dit gevecht belangrijk en het is een zeer grote hindernis.”

"Dos Santos is een goede en gevaarlijke tegenstander, hij is staand heel goed en heeft veel power. Nu ik met dit gevecht bezig ben kan ik er de hele dag over praten en er wordt uiteraard ook over de titel gesproken. Ik ben ervan overtuigd dat de winnaar de volgende is die voor de titel mag vechten.”

Denk jij dat Alistair wint ? Ga naar ons FORUM en doe in ons wedkantoor een virtuele weddenschap. (wel even registreren)

Zie hieronder een highlight van the Reem:






REACTIES