next event
search
Andy Souwer maakt op 31 december MMA debuutBron foto:

Andy Souwer maakt op 31 december MMA debuut

Dec 29, 2015 Na jaren van anticipatie gaat Andy Souwer op donderdag 31 december eindelijk zijn MMA debuut maken. Hij neemt het dan tijdens Rizin Fighting Federation op tegen de Japanner Yuichiro 'Jienotsu' Nagashima. Souwer heeft in het kickboksen een indrukwekkend record van 153-15-1. Hij is viervoudig wereldkampioen bij de S-cup, heeft 2 keer de K-1 World MAX GP gewonnen en heeft meerdere titels op zijn naam bij o.a. It’s Showtime, WFCA, en WKA.
Andy Souwer heeft in de S-Cup al ervaring met staande submissions en worpen en is regelmatig naar Brazilië gevlogen om de voormalig UFC wereldkampioen Jose Aldo hielp met zijn voorbereiding.

Nagashima (4-2) heeft sinds 2006 geen MMA partij gevochten. Hij is toen verder gegaan met kickboksen waar hij tot een record van 18-8 is gekomen. Nagashima is geen onbekende voor de New Years Eve evenementen in Japan, in 2010 vocht hij tegen Katsunori Kikuno en in 2011 tegen Shinya Aoki.

Nagashima: "Ik heb vroeger heel veel naar PRIDE FC gekeken dus is het een eer voor mij m nu voor RIZIN te vechten. Ook ben ik blij met Andy Souwer als tegenstander, hij is een geweldige vechter die het K-1 World MAX toernooi won en ik heb veel van zijn gevechten geleerd."




REACTIES