next event
search
Uitslagen Rizin Fighting Federation dag 1Bron foto:

Uitslagen Rizin Fighting Federation dag 1

Dec 30, 2015 Gister was de eerste dag van een succesvol Rizin show. Hoewel het M.M.A. landschap sinds het verdwijnen van Pride totaal is veranderd is het toch mooi dat JMMA weer een beetje terug is. Vooral de sfeer en de soms wat bizarre matchmaking laat zien waarom Japan een uniek land is als het gaat om M.M.A.

Met maar liefst 10 eerste ronde TKO’s en submission kan je spreken van een succesvol evenement. Het was een leuke combinatie van ‘oude’ garde vechters met wat nieuwe vechters en een leuk zwaargewicht toernooi met 8 vechters om naar uit te kijken. Hoogtepunten waren toch het verassende verlies van James Thompson tegen Kohsaka, de explosieve gevecht tussen Anatoly Tokov en A.J. Matthews. Het toernooi was ook zeer interessant waar vooral Vadim Nemkov en Jiri Prochazka indruk maakte door opvallend te winnen van bekende namen Goran Reljic en Satoshi Ishii. King Mo maakte zijn favorieten rol waar door ook Brett McDermott te verslaan in de eerste ronde.

Een gevecht die ik liever niet had willen zien was een gevecht tussen Shinya Aoki tegen levende legende Kazushi Sakuraba. Het was vooral pijnlijk om Sakaruba wederom zoveel te zien incasseren. De persoon die Pride groot heeft gemaakt en de bijnaam Gracie Hunter droeg is gewoon niet in staat om te vechten. Hij is te oud en te versleten en dat wist Aoki pijnlijk bloot te leggen. Ondanks de mismatch lijkt JMMA toch weer even terug.

Morgen zal men verder gaan met de 4 overgebleven zwaargewichten en zal Andy Souwer te zien zijn tegen Yuichiro Nagashima en zal Peter Aerts Jerome LeBanner vervangen. Verwacht er niet te veel van om eerlijk te zijn want een ongetrainde Aerts in een M.M.A. wedstrijd lijkt mij niet het juiste recept om een wedstrijd te winnen. Andere partijen om naar uit te kijken, de gevaarlijkste vrouw van de wereld Gabi Garcia zal te zien zijn en Kron Gracie, een telg uit de bekende familie, zal zijn tweede M.M.A. wedstrijd doen. Last but not least; the return of the emperor, Fedor zal na lange afwezigheid terug keren in de ring. Kortom een prima manier om je ochtend van oudejaarsdag te vullen.  

Main event:
Shinya Aoki def. Kazushi Sakuraba via TKO (punches) in R1

Heavyweight Grand Prix (opening round)
Vadim Nemkov def. Goran Reljic via TKO (strikes) in R1
Jiri Prochazka def. Satoshi Ishii via KO (punch and knee) in R1
Teodoras Aukstuolis def. Bruno Cappelozza via KO (punches) in R1
Muhammed Lawal def. Brett McDermott via KO (punches) in R1
Valentin Moldovsky def. Yuta Uchida via submission (rear-naked choke) at 2:20 of R1 - (tourney reserve bout)

Featured fights:
Hiroyuki Takaya def. Dalki Hata via unanimous decision
Hideo Tokoro def. Kizaemon Saiga via submission (armbar) in R1
Anatoly Tokov def. A.J. Matthews via KO (punch) in R1
Felipe Efrain def. Yuki Motoya via KO (punches) in R1*
Kirill Sidelnikov def. Carlos Toyota via TKO (punches) at 2:33 of R1
Tsuyoshi Kohsaka def. James Thompson via TKO (punches) at 1:58 of R2

K-1 rules fights:
Hiroya Kawabe def. Akiyo Nishiura via KO (punch) in R3

Mixed rules fights:
Hinata Watanabe def. Kazuyuki Miyata via TKO (knockdowns) in R1

*Fight ruled a no-contest because Efrain missed weight




REACTIES