next event
search
Bellator 149: Shamrock vs. Gracie & Kimbo vs. Dada 5000Bron foto:

Bellator 149: Shamrock vs. Gracie & Kimbo vs. Dada 5000

Feb 15, 2016 Aanstaande vrijdag is misschien wel de grootste Bellator kaart van het jaar. De hoofdpartij gaat tussen twee oudgediende en pioniers in M.M.A. namelijk Royce Gracie en Ken Shamrock. In de co-main event een gevecht om de status straatkoning van Florida, Kimbo Slice en Dada 5000.
Shamrock en Gracie zijn samen meer dan 100 jaar oud en je kan dus spreken van een veteranen wedstrijd van twee legends in de sport. Hoewel beide heren het zouden afleggen tegen de huidige top is het toch een interessante wedstrijd. Shamrock en Gracie hebben al twee keer tegen elkaar gevochten en Royce won de eerste wedstrijd en de tweede wedstrijd was een gelijkspel. Nu 21 jaar later zullen zij weer tegen over elkaar staan. 

De co-main event is vooral in Amerika het gesprek van de dag. Internet sensatie Kimbo Slice werd wereldwijd bekend door zijn fimpjes die letterlijk werden uitgevochten in z'n achtertuin. Die populariteit heeft hij gebruikt en tekende hij bij Elite XC destijds en heeft lange tijd het record van de hoogste kijkcijfers voor een M.M.A. evenement. Nu neemt hij het op tegen Dada 5000 die vooral bekend werd door de documentaire film Dawg Fight. Hij is één van de mannen achter een backyard vechtorganisatie en organiseert gevechten waar Kimbo juist zo bekend mee is geworden. Beide komen ze uit Florida en mogen elkaar niet. Kimbo vindt dat hij zijn imago heeft gestolen en Dada 5000 zegt dat hij de nieuwe underground koning van Florida is. De rivaliteit is zo groot dat er zelf extra security in de armen is genomen om de spanning niet te laten escaleren.  

Om in de stemming te komen raad ik je aan om onderstaande filmp te checken en a.s. vrijdag is het evenement live te zien op Spike in Nederland.



REACTIES