next event
search
Ben Rothwell neemt het op tegen JDS in ZagrebBron foto:

Ben Rothwell neemt het op tegen JDS in Zagreb

Feb 8, 2016 UFC Zagreb is ineens een stuk interessanter geworden nu bekend is gemaakt wie de main event zal dragen. Voormalig UFC zwaargewicht kampioen Junior dos Santos zal het gaan opnemen tegen Big Ben Rothwell. Hoewel JDS van een verlies komt en Ben Rothwell van een winst is deze partij toch interessant in een toch al vreemde zwaargewicht divisie.

JDS die lange tijd als de absolute nummer twee te boek stond na zijn verliespartijen tegen Cain Velasquez stelde enorm teleur in zijn gevecht tegen Overeem. JDS was geen schim van hoe wij hem kende in zijn begin tijd in de UFC. Heeft de vele klappen zijn tol geëist of was het ringrust wat hem zo slecht maakte? Hij krijg nu in ieder geval de kans om zijn verliespartij recht te zetten.

Ben Rothwell heeft precies een tegenovergestelde transformatie doorgemaakt. Waar hij toch als een lompe zwaargewicht te boek stond die waarschijnlijk nooit voor een titel zou gaan vechten ontpopt zich tot een contender. Zijn goede prestaties begonnen bij de knockout op Overeem en wist daarna zowel Matt Mitrione als Josh Barnett knap te verwurgen. Met een winst op JDS drukt hij zijn stempel als zwaargewicht en is zijn top 5 plek meer dan gerechtvaardigd.

Verder zijn ook de volgende gevechten bevestigd: Bojan Velickovic vs. Alessio Di Chirico, Marcin Tybura vs. Tim Johnson, Mairbek Taisumov vs. Damir Hadzovic en Ruslan Magomedov tegen Gabriel Gonzaga.



REACTIES