next event
search
Kevin Randleman overleden op 44-jarige leeftijdBron foto:

Kevin Randleman overleden op 44-jarige leeftijd

Feb 12, 2016 Geheel onverwacht hoorden wij vanmorgen het nieuws dat UFC en Pride FC veteraan Kevin Randleman op 44-jarige leeftijd is overleden aan het gevolg van een 'heart failure'.

Het begon voor Randleman in oktober 1996, toen hij als 24-jarige worstelaar (Ohio State University) meedeed aan een one-night tournament in Brazilië. Randleman versloeg Luiz Macial, Geza Kalman en de latere UFC en Pride vechter, Dan Bobish. Acht maanden later maakte Randleman zijn debuut, alwaar hij overtuigend won van voormalig kampioen Maurice Smith, wat tevens zijn wraak was op het verlies van zijn training partner en mentor, Mark Coleman. Later verloor Randleman de finale van het toernooi van Bas Rutten. Randleman wist nog een keer het verlies van Coleman te wraken. Ditmaal door Pete Williams te verslaan in het heavyweight titelgevecht. Dit was tevens een van zijn meest bekroonde optredens.

Maar er zijn meer highlight momenten voor 'The Monster'. Zo was een van zijn grootste wins op Mirko 'Crocop' Filipovic die hij met een harde linkerhoek wist KO te slaan. En wie kent nu niet die snoeiharde backsuplex tegen Fedor. Een takedown waar je U tegen zegt (en waarvan je na afloop doorgaans in een ziekenhuis -of erger- zou belanden). Maar Fedor herpakte zich en won middels een kimura. Beelden die we nooit zullen vergeten.

Volgens Bleacher Report's Jeremy Botter zou Randleman momenteel in een ziekenhuis behandeld worden tegen longontsteking. Tijdens deze behandeling kreeg Randleman een zgn 'heart failure' wat helaas resulteerde in overlijden.

Randleman sluit zijn carriére af met een record van W17-L16.

Rest in peace Mr. Randleman (1971-2016)




REACTIES