next event
search
Wat nu na UFC 196?Bron foto:

Wat nu na UFC 196?

Mar 8, 2016 Dit weekend was misschien wel de meest spectaculaire UFC van de afgelopen jaren. Het werd werkelijk de nacht van de verassingen. Vooral de co-main event en main event gingen de favorieten Holm en McGregor hard onderuit.

Holm begon haar wedstrijd goed tegen Miesha Tate en in de vijfde ronde leek zij voor te staan op punten maar het was Tate die in de laatste ronde toch de wedstrijd naar zich toe trok met een geweldige submission win.

De main event had zoveel drama dat het werkelijk vanaf de begin van de bel tot het einde spannend was. Conor McGregor was in de eerste ronde duidelijk aan de betere hand maar het was Diaz die zoals wel vaker zich in de wedstrijd knokte. De frustratie van McGregor was duidelijk te zien in de tweede ronde want het lukte hem maar niet om Diaz echt in de problemen te brengen, hoewel Diaz zijn gezicht een ander verhaal vertelde want met een bebloed gezicht beef hij door knokken. Tot het punt dat hij Conor goed raakte en de momentum naar Diaz ging. In een wanhopig poging probeerde uitgerekend Conor de wedstrijd naar de grond te brengen, een fout die Diaz onmiddellijk wist af te straffen en via een verwurging toch de upset van de avond wist te scoren.

Voor de wedstrijd was Conor McGregor zoals altijd bezig de wedstrijd naar zich toe te trekken door Diaz verbaal voorschut te zetten en was het de McGregor show waarbij weer gewezen moest worden op zijn eigen financiële succes en het neerbuigend praten over zijn tegenstander.  Mede door die houding ontstond er twee kampen en was het niet verassend dat de dagen er na genoeg foto’s en filmpjes verschenen waarbij Conor toch zijn woorden heeft moeten inslikken.

Wat nu?

Conor McGregor

Betekent dit dat de Conor hype voorbij is? Nee, absoluut niet. Vooral hoe hij zijn verlies accepteerde heeft hem toch veel goodwill gegeven en is iedereen toch benieuwd hoe hij het gaat doen in zijn eigen divisie. McGregor heeft gegokt en verloren maar is nog steeds de featherweight kampioen dus veel van zijn glans is er niet af behalve dat zijn onoverwinnelijke aura er niet meer zal zijn. Dit kan weer mogelijke tegenstanders meer vertrouwen geven. De vraag is nu wel, wie wordt zijn volgende tegenstander? Zowel Frankie Edgar als Jose Aldo zijn de meest voornaamste kandidaten om de Ier zijn titel af te pakken. Persoonlijk denk ik dat de UFC en met name McGregor gaan kiezen voor Frankie Edgar tijdens het grote UFC 200 evenement. Aldo heeft namelijk niet veel credits opgebouwd want hoe je het went of keert het is McGregor die zorgt voor de meeste fans en de uitlatingen die Aldo heeft gelaten na zijn verlies kunnen bij McGregor zowel kwaad bloed hebben gezet dat hij bewust Aldo zal gaan negeren en liever Edgar een miljonair maakt.

Nate Diaz

Het is erg lastig om te bepalen wat er nu met Nate Diaz gaat gebeuren. Dana White heeft aangegeven dat een mogelijk titelwedstrijd tegen Robbie Lawler een optie is. Zelf vind ik dit iets te ver gaan, zeker omdat Diaz op lightweight vecht maar aan de andere kant is het misschien wel een wedstrijd die mensen willen zien. Want deze overwinning heeft Diaz wel zijn naam als superster gevestigd en zullen nu ook weer mensen zijn die hem graag willen zien. Verder lijkt een mogelijke partij tegen Eddie Alvarez een wedstrijd die het meest logisch lijkt. Alvarez won van teamgenoot Gilbert Melendez en voor de wedstrijd ontstond er ruzie tussen Diaz en Alvarez. Neem ook mee dat Diaz op zijn beurt Michael Johnson versloeg, een teamgenoot van Alvarez. Genoeg ‘bad blood’ om voor de UFC te verkopen.

Miesha Tate

De kersverse kampioen Miesha Tate weet al wie haar volgende tegenstander zal zijn namelijk Ronda Rousey. Het zal de derde keer worden dat beide dames elkaar zullen treffen en de eerste twee keer won Rousey vrij dominant. Hoewel Rousey heeft aangegeven niet de wedstrijd te hebben gekeken is zij de lachende derde want met al twee overwinningen op zak tegen Tate zal zij de favoriet zijn in een derde en hoeft zij niet tegen de dame die haar bijna tot zelfmoord kreeg, Holly Holm.

Holly Holm

Met Rousey en Tate al geboekt blijft er niet veel over voor Holly Holm. Zij zal het waarschijnlijk gaan opnemen tegen Cat Zingano of Amanda Nunes. Een prima tegenstander om zich weer in de kijker te vechten voor een mogelijke titelgevecht want als Rousey wint van Tate zal er ongetwijfeld een rematch tussen Holm en Rousey op de plank liggen.  




REACTIES