next event
search
Manny Pacquiao sluit carriere af met zegeBron foto:

Manny Pacquiao sluit carriere af met zege

Apr 11, 2016 De Filipijnse bokser Manny "Pac Man" Pacquiao heeft zijn allerlaatste boks gevecht winnend afgesloten. Hij won zaterdagavond in de MGM Grand Arena in Las Vegas op punten van de Amerikaan Timothy Bradley. Het was zijn eerste gevecht sinds hij vorig jaar mei “The Fight of the Century” tegen Floyd Mayweather vocht. Dat was een teleurstellende partij die door Pacquiao verloren werd maar het leverde hem wel 100 miljoen dollar op. De boksvedette zei na zijn zege op Bradley dat hij definitief een punt zet achter zijn loopbaan.
De 37-jarige Pacquiao was in Las Vegas heer en meester in de ring tegen de vijf jaar jongere Bradley, Hij sloeg Bradley in de zevende en in de negende ronde richting het canvas maar Bradley hield toch tot het einde vol.

Pacquiao, die tijdens zijn bokscarrière meer dan 500 miljoen dollar verdiende, wil zich nu focussen op zijn politieke carrière in de Filipijnen. Later dit jaar doet hij een gooi naar een zetel in de Senaat.

"Ik heb aan mijn familie beloofd dat ik er mee op zou houden en ik kom ook niet meer op die beslissing terug. Nu wil ik vooral mijn volk helpen en dienen."

Pacquiao sluit zijn bokscarrière af met 58 zeges 6 nederlagen en 2 "gelijke spelen".

Bekijk hieronder een highlight video van een van de beste boksers ooit



REACTIES