next event
search
Marloes Coenen vecht voor eerste vrouwen vedergewicht titel van Bellator MMABron foto:

Marloes Coenen vecht voor eerste vrouwen vedergewicht titel van Bellator MMA

Apr 2, 2016 Voormalig Strikeforce kampioen en Invicta FC titel kandidaat Marloes Coenen vecht op vrijdag 20 mei tijdens Bellator 155 voor de eerste vrouwen vedergewicht titel van Bellator MMA. Coenen neemt het op tegen de Canadese Julia Budd, Budd is een voormalig kickbokser en MMA veteraan bij Strikeforce en Invicta FC.
Coenen won vier van haar laatste vijf gevechten, haar enige verlies was toen ze het titelgevecht tegen kampioen tegen Cris 'Cyborg' Justino verloor. Coenen heeft met 23 professionele winst partijen meer ervaring dan haar tegenstander.

Budd heeft een MMA record van 8-2 en heeft haar laatste zes gevechten op rij gewonnen. Haat enige verlies partijen waren tegen UFC top vechters Ronda Rousey en Amanda Nunes.

Het gevecht zal een echte test voor beide vechters worden die beide gebrand zullen zijn om de eerste vedergewicht titel bij de vrouwen van Bellator te winnen.

Budd was voordat ze naar het MMA overstapte een professioneel kickbokser en was de enige vechter die Gina Carano tijdens een kickboks gevecht wist te verslaan. Budd heeft als kickbokser ook tegen Germaine de Randamie gevochten, die partij verloor ze. Jaren later werd ze weer met de Randamie geconfronteerd, dit keer op MMA regels en dat gevecht won ze via een beslissing.

Bellator 155staat in het teken van het middengewicht titel gevecht tussen kampioen Rafael Carvalho (12-1) en Melvin Manhoef (30-12-1).




REACTIES