next event
search
WFL verslag en uitslagenBron foto:

WFL verslag en uitslagen

Apr 4, 2016 Gister kon Nederland zich opmaken met misschien wel het grootste kickboks evenement van het jaar. World Fighting League is al een tijd goed bezig door kwalitatieve events neer te zetten met een goede matchmaking en waar veel aandacht is voor entertainment en show.

Wij van mixfight arriveerde rond een uurtje of 15.00 toen het evenement al een uurtje aan de gang was want het voorprogramma was al begonnen. Onze aandacht ging uiteraard naar de main card waar drie 4 mans toernooi op het programma stonden in combinatie met een aantal super fights en als slotstuk het afscheidswedstrijd van Andy Souwer, althans als kickbokser.

Mike’s gym de grootste winnaar van de avond

Als je aan veel mensen vraagt naar Mike’s gym zullen zij waarschijnlijk een aantal namen noemen waaronder Mike Passenier en vechters als Badr Hari, Gokhan Saki en in mindere mate Melvin Manhoef, die al een tijd zijn eigen sportschool heeft. Alleen wat veel mensen niet weten is dat Mike’s gym op dit moment een stal van vechters heeft die enorm actief zijn en dat Mike met zijn trainingsstaf zoals Oscar Roque, Walter da Silva, Melayno Gaddum en Soufian Lakradi vechters begeleid over de hele wereld. Zo is er elk weekend wel een Mike’s gym vechter te zien.

Het was in WFL niet anders, vier vechters van Mike’s gym stonden op de kaart waarvan 3 vechters in een 4 mans toernooi zaten. Zo stond Anissa in het vrouwen toernooi, Murthel Groenhart in het weltergewicht toernooi en late vervanger Fabio Kwasi in het zwaargewicht toernooi. Het vrouwen toernooi had favoriet Ilona Wijmans die haar eerste partij won van Daria Albers en Anissa Haddaoui versloeg Sheena Widdershoven. In de finale was Anissa te sterk voor Ilona en de eerste kampioensgordel kon Mike’s gym al mee naar huis nemen. Hoewel Ilona nog de microfoon pakte om te zeggen dat ze met een gebroken hand het toernooi in ging kan het Anissa waarschijnlijk weinig schelen want zij is de terechte kampioen van de avond.  



In het weltergewicht toernooi deed favoriet Murthel Groenhart mee en had een zware pot tegen de zeer ervaren Marco Pique maar kwam net iets vaker door en plaatste zich zelf in de finale.





In de andere halve finale was het Darryl Sichtman die het opnam tegen vervanger Sem Braan die 2 weken geleden een telefoontje kreeg om Hesseling te vervangen. Het was dan ook niet gek dat Sichtman als favoriet de wedstrijd in ging en dat zag je ook terug in de eerste ronde. In de twee ronde kantelde de wedstrijd en ging Sichtman in het spelletje van Braan mee, een fout die hem de wedstrijd heeft gekost want zowel ronde 2 als 3 gingen naar Braan en wist daarmee verassend de finale te halen.





De finale was een spannende wedstrijd waarbij Murthel sterk begon maar zoals wij vaker zien van Braan, knokte hij zich in de wedstrijd. Hij leek in de twee ronde goed door te komen met low kicks en Groenhart moet daar last van hebben gehad. In de beslissende ronde was het toch Groenhart zijn ervaring die voor de overwinning zorgde. Met een prachtige KO in de laatste ronde was het wederom een Mike’s gym vechter die een toernooi op zijn naam wist te schrijven.





De grootste verrassing van de avond kwam toch van de 20 jarige Fabio Kwasi. Hij was ook een late vervanger voor het zwaargewicht toernooi en moest het opnemen tegen Brian Douwes. De jonge Kwasi wist knap Douwes te verslaan op punten en leek een stap dichterbij te komen van een grote stunt.





In de andere halve finale vond de KO van de avond plaats. Nadat Sam Gevette eerst 8 tellen had gekregen kwam hij terug in de wedstrijd en sloeg hij op zijn beurt tegenstander Marcello Adriaansz zwaar knockout.







De finale tussen Kwasi en Gevette werd een zeer spannende strijd want na 3 rondes werd er gekozen voor een extra ronde dit tot ongenoegen van Gevette die zichtbaar teleurgesteld was om nog een ronde te vechten. Terwijl de jonge hond Kwasi juist zin leek te hebben in nog een ronde. Er ontstond ook wat consternatie toen Gevette niet uit de hoek wilde komen. Erg vreemd dat de scheidsrechter niet in greep en Gevette meer rust gaf dan toegestaan. Mike Passenier beklaagde zich ook terecht terwijl Kwasi klaar stond. Het leek wel een voorteken dat Kwasi die ronde zou gaan winnen want het leek erop dat hij het gewoon meer wilde en won dan ook terecht de extra ronde en daarmee ook de zwaargewicht toernooi. Een zeer knappe en verassende prestatie van Kwasi maar ook in het bijzonder Mike’s gym, die in alle drie toernooien een winnaar afleverde.




Toch was het niet de perfect score voor Mike’s gym omdat rijzende ster Massaro Glunder het opnam tegen de gelouterde Mohammed el Messaoudi. Net als Kwasi werd hij ook slechts 2 weken van te voren ingelicht om in te vallen, alleen zijn korte voorbereiding zag je niet terug in de wedstrijd. Hij leek de wedstrijd te controleren in de eerste ronde en ook de tweede ronde was hij de vechter die de meeste punten scoorde. Alleen ongeveer 30 seconde voor tijd kwam El Messaoudi goed door en moest Massaro 8 tellen incasseren en verloor daar ook de ronde mee.  Het was dan ook El Messaoudi die door de knockdown zelfvertrouwen kreeg en zich terug in de wedstrijd vocht en daarmee ook de beslissing wist af te dwingen.



Fred Sikking bestolen en Tavares oogde scherp


Naast het toernooi waren er ook een aantal zeer interessante losse wedstrijden. Eén van de spraakmakende gevechten ging tussen Ibrahim el Bouni en Fred Sikking. El Bouni wordt beschouwd als één van de grote talenten en wordt al door sommige vergeleken met Badr Hari. Fred Sikking is een oude rot die er altijd een wedstrijd van maakt. Vele dachten dat dit een makkelijke wedstrijd zou gaan worden voor El Bouni maar het was Sikking die het gevecht maakte en de meeste voltreffers op zijn naam wist te zetten. Het was dan ook zeer vreemd dat El Bouni alsnog de jury beslissing kreeg. Na het horen van de uitslag liet het publiek duidelijk merken niet eens te zijn met de beslissing. Hoewel El Bouni er niet veel aan kan doen is het toch zuur dat Sikking voor eigen publiek wordt bestolen. Je verwacht toch vaak dit soort beslissingen als je in het buitenland vecht tegen de lokale held. Erg zuur voor Sikking maar het publiek zag gelukkig wel wie de terechte winnaar was.



Luis Tavares vocht een zeer goede partij tegen Redouan Cairo en wist alle rondes te overtuigen. Cairo kon Tavares niet in de problemen brengen terwijl Tavares wel een paar keer de wedstrijd had kunnen beslissen. De partij werd over de drie rondes uitgevochten en er was een duidelijke winnaar namelijk Tavares. Wat vooral bij bleef was de lange speech die hij had na zijn wedstrijd gaf, wat kon rekenen op boo geroep uit het publiek. Wel liet hij duidelijk weten dat hij graag weer wilt knokken in Glory en dat iedereen rekening met hem moet gaan houden.





Andere superfights gingen tussen Tom van Duivenvoorde die op punten Jay Overmeer wist te verslaan en ook Stik Azkarzadeh won met een prachtige levertrap in de tweede ronde van Anouar Lahmaj nadat hij al zijn tegenstander met een hoge trap 8 tellen had gegeven. Ertugrul Bayrak was te sterk voor Clyde Brunswijk en won alle ronde op de jurykaarten.


Souwer en Khamal sluiten avond perfect af


Na het zwaargewicht toernooi finale was het tijd voor het gevecht waar toch de meeste mensen voor kwamen namelijk het kickboks afscheidswedstrijd van Andy Souwer tegen de zeer sterke Mohammed Khamal.  Het werd één van die wedstrijden die bij je blijven want beide heren kwam sterk uit de start blokken en vuurde de ene combinatie naar de ander. Beide mannen kwam goed door maar het was Souwer die de eerste ronde sterk wist te eindigen. De tweede ronde was een copy van de eerste waarbij beide heren elkaar geen duimbreedte ruimte wilde geven en was het een over en weer aan snelle en krachtige combinaties. Het publiek was mooi verdeeld en zo werden beide namen gescandeerd door de hal en het leek de vechters te motiveren. Aan het einde van de laatste ronde viel dan toch de beslissing. Souwer kwam goed door en stuurde Khamal naar de canvas. De 8 tellen die daarop volgde maakte meteen het verschil en kreeg Souwer terecht de jury beslissing toegewezen. Het was een geweldig einde van een mooi evenement.





















Alles was zeer goed verzorgd en er was veel aandacht voor show. De intro van de main programma was dan ook zeer bijzonder met een geweldige intro clip gevolgd door het voorstellen van de vechters. Het was duidelijk te zien dat er veel moeite is gestoken om het weer een show spektakel van te maakte.  Een klein puntje van kritiek zou misschien liggen in de duur van het programma. Als je om 14.00 begint en je bent pas rond 23.00 klaar is dat toch een behoorlijke zit maar ja aan de andere kant krijg je wel waar voor je geld dus laten we hopen dat WFL dit jaar nog komt met een vervolg.






Het volledige fotoverslag van onze fotograaf Mario Visser is HIER te bekijken

Voorprogramma

Ilias Zouggary verslaat Jamie van Leeuwen TKO 1e ronde
Stijn Snijder verslaat Somario Babel WOP
Kevin van Heeckeren verslaat Wim Zuman KO 1e ronde
Oshadix Dwedar verslaat Burak Harun WOP
Joey Mezieres onbeslist tegen Volkan Aydin
Zakaria Badrane verslaat Remsy Ramos WOP
Damian Johansen verslaat Mucaa Eskigil WOP
Jursly Susana onbeslist tegen Julian Slots


Hoofdprogramma

Younes Smaili verslaat Oguzhan Cabri WOP

Ilona Wijmans verslaat Daria Albers WOP
Anissa Haddaoui verslaat Sheena Widdershoven WOP

Tom Duivenvoorde verslaat Jay Overmeer WOP
Atik Askarzadeh verslaat Anouar Lahmay KO 2e ronde


FINALE

Anissa Haddaoui verslaat Ilona Wijmans WOP


Murthel Groenhart verslaat Marco Pique WOP
Sem Braan verslaat Darryl Sichtman WOP


Ertugrul Bayrak verslaat Clyde Brunswijk WOP
Mohammed El Messaoudi verslaat Massaro Glunder WOP


FINALE


Murthel Groenhart verslaat Sem Braan KO 3e ronde


Sam Tevette verslaat Marcello Adriaansz KO 2e ronde
Fabio Kwasi verslaat Brian Douwes WOP


Ibrahim El Bouni verslaat Fred Sikking WOP
Luis Tavares verslaat Redouan Cairo WOP


FINALE


Fabio Kwasi verslaat Sam Tevette WOP (extra ronde)


Andy Souwer verslaat Mohamed Khamal WOP

  

 




REACTIES