next event
search
Alistair Overeem: Ik ga geschiedenis schrijvenBron foto:

Alistair Overeem: Ik ga geschiedenis schrijven

Jun 24, 2016 Na zijn winst tijdens UFC Rotterdam mag de Nederlandse vechter Alistair Overeem een poging wagen de belt van de huidige MMA-kampioen Stipe Miocic te veroveren. Zwaargewicht Overeem is er zeker van dat hij zal winnen: ,,Ik sla hem KO in de tweede ronde. En dan moet Nederland echt stoppen met dat geitenwollensokkengedrag."

Hij is de enige ter wereld die zowel kampioen werd in K-1 (kickboksen) en MMA (Mixed Martial Arts). Op 10 september zal de in Amerika wonende Nederlander Alistair Overeem tijdens UFC 203 strijden voor de enige MMA-zwaargewichttitel die hij nog niet op zijn naam heeft staan.

AD sprak hem gisteren toen hij in Cleveland was voor de promotie van het aankomende gevecht. De atleet die al 20 jaar meedraait in de vechtsport ziet zijn overwinning al voor zich en hoopt dat Nederland dan eens ophoudt met het 'belachelijke' gedrag rondom MMA.

,,Zo, weet Nederland me nog te vinden? Ik heb al een tijd niets meer vernomen, ondanks dat ik in het buitenland overal als de most decorated fighter wordt bestempeld."

In Amerika is dat vermoedelijk wel anders.
,,Niet alleen daar. Vorige week werd nog bekend gemaakt dat UFC gaat uitbreiden naar China en India. In één keer 2,5 miljard mensen erbij. Maar Nederland blijft achter. Daar zijn de media geïnteresseerd in andere sporten. Max Verstappen krijgt een eigen app. Het is een aardige jongen, maar hij weet het niet waar te maken."

Dat UFC in mei in de Ahoy in Rotterdam plaatsvond, moet toch een stap in de goede richting zijn geweest?
,,Dat was inderdaad een hele mooie avond voor de Nederlandse MMA. Ik verwacht ook dat veel kickboksers nu de overstap naar MMA gaan maken trouwens. Volgend jaar komt UFC weer naar Nederland."

Het moet ook een mooie avond voor je zijn geweest omdat je won van de Wit-Rus Andrei Arlovski.
,,Het liep precies zoals ik voorspeld had. Ik ben heel tevreden."

Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat je kans maakt om kampioen in de zwaargewichtklasse te worden. Je staat overigens als derde uitdager gerankt in die klasse. Waarom mag jij voor de titel gaan?
,,Ik weet het nu ongeveer een maand dat ik het tegen Miocic op mag nemen. Maar eigenlijk wist ik het al toen de vorige kampioen Fabricio Werdum KO werd geslagen op 14 mei. Iedereen met gezond verstand kon bedenken dat ik deze titleshot zou krijgen. Ik heb vier keer op rij gewonnen. Daar heb ik twee jaar hard voor gebeund."

,,De nummer twee in onze klasse, Cain Velasquez, heeft zijn laatste winst in 2013 behaald. Daarna raakte hij iedere keer geblesseerd, had altijd wat. Zijn laatste partij heeft hij verloren. Ik snap eigenlijk niet waarom hij tweede staat."

Hoe voorspel je de uitslag van je aankomende gevecht tegen de Kroaat Stipe Miocic tijdens UFC 203?
,,Ik denk dat ik hem KO ga slaan in de tweede ronde. Ik finish 90 procent van mijn partijen voordat het eindsignaal klinkt. Dus ik kan dit zeggen zonder als blaaskaak over te komen. Het is waarschijnlijk dat dit nu weer gaat gebeuren."

Mocht het inderdaad zo lopen, dan zal dit je derde MMA-titel worden. Is deze belt nog wel bijzonder?
,,Super bijzonder! Dan heb ik alles gewonnen wat er te winnen valt. Strikeforce, Dream, UFC [MMA-competities, red.] én K-1. Ik word de tweede Nederlander ooit na Bas Rutten in 1999 die zich UFC-kampioen mag noemen. De derde Europeaan ooit."

Hoe ga je je op deze partij voorbereiden?
,,Eigenlijk een beetje hetzelfde als voor mijn vorige gevecht. Een paar dingetjes aanscherpen. Ik geloof dat dat ik me altijd kan verbeteren, dat ik iedere keer een steeds betere Alistair kan laten zien. Maar Miocic is gevaarlijk. Hij heeft een goede conditie en sterk bokswerk."

Je klinkt niet onaardig over je tegenstander. Is er niet zo veel rivaliteit tussen jullie?
,,Nee, ik vind het een toffe gast. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij komt over als een gewone sportjongen en als een bikkel. Maar ik voorspel dat ik ga winnen. Geluk kan je afdwingen. Ik ga geschiedenis schrijven. Dan moet Nederland echt stoppen met dat geitenwollensokkengedrag."

bron




REACTIES