next event
search
Canadese licht zwaargewicht Ryan Jimmo overlijdt op 34 jarige leeftijd.Bron foto:

Canadese licht zwaargewicht Ryan Jimmo overlijdt op 34 jarige leeftijd.

Jun 28, 2016 Zevenvoudig UFC veteraan Ryan Jimmo is overleden na een hit and run.

Volgens CBC News zou er een woordenwisseling plaats hebben gevonden tussen de bestuurders van twee voertuigen op de parkeerplaats van H2O Lounge in Edmonton, Alberta, Canada.

In het rapport staat verder dat de 34-jarige bestuurder van het voertuig naar de inzittenden van het andere voertuig liep. Toen hij begon te lopen zei de politie dat het voortuig van de verdachten versnelde en hem aanreed alvorens de plek te verlaten.

De verdachten zijn naar verluidt nog steeds op vrije voeten.

Jimmo begon zijn professionele MMA carrière in 2007, in eerste instantie vochy hij uitsluitend in zijn geboorteland Canada en uiteindelijk werd hij van Maximum Fighting Championship licht zwaargewicht kampioen.

Hij maakte zijn UFC debuut in juli 2012, bij het behalen van een "“Knockout of the Night" bonus in de partij tegen Anthony Perosh. Jimmo zou hierna nog 6 keer vechten onder de UFC vlag, waar hij ook nog "Performance of the Night" KO bonus keeg na zijn overwinning op Sean O'Connell in april 2013 in The Ultimate Fighter Naties Finale.

Jimmo vocht zijn laatste partij in mei 2015, waar hij verloor van Francimar Barroso. Kort daarna werd zijn contract niet verlengd.




REACTIES