next event
search
GLORY 31: Legendarische Saenchai vervang Mosab AmraniBron foto:

GLORY 31: Legendarische Saenchai vervang Mosab Amrani

Jun 3, 2016 GLORY keert terug naar Nederland waar op zaterdag 25 juni de RAI in Amsterdam gastheer zal zijn voor GLORY 31 en de GLORY SuperFight Series.

Op 19 mei kondigde GLORY het licht zwaargewicht gevecht tussen de Congolese knock-out vechter Zack "The Black Warrior" Mwekassa en de Nederlands-Tunesische veteraan Mourad "The Silent Power" Bouzidi. Dit gevecht is verheven tot een interim-titel gevecht waarbij de winnaar voor de titel zal vechten tegen de GLORY licht zwaargewicht kampioen Artem Vakhitov. Vahkitov is op dt moment herstellend van een blessure.

Voor de geblesseerde Mosab Amrani heeft GLORY wel een heel fraaie vervanger geregeld, niemand minder dan de legendarische muay thai vechter Saenchai Sor Kingstar (315-43-2, 55 KO) zal in Amsterdam zijn debuut voor GLORY maken. Hij gaat het op vedergewicht opnemen tegen de 22-jarige Franse Eddy Nait-Slimani ( 62-1, 17 KO)

Saenchai is een levende legende en heeft verschillende titels verschillende gewichtsklassen in het Lumpinee Stadium gewonnen: Super Vlieggewicht (115lbs / 52kg), Super vedergewicht (130lbs / 59kg), bantamgewicht (118 lbs / 53kg) en lichtgewicht (135 pond / 61kg). Hij won ook de Toyota Cup, de WMC Wereld Lichtgewicht titel (135 lbs / 61kg) en hij was in 2011 de WBC Diamond World Champion. Verder werd hij twee keer uitgeroepen tot vechter van het jaar in Thailand, een keer in 1999 en opnieuw in 2008.

"Saenchai is niet alleen een van de beste Muay Thai vechters in de wereld op dit moment, maar een van de beste ooit", zegt GLORY Head of Talent Operations Cor Hemmers. "Met het uitvallen van Amrani was dit onze kans om onze nieuwe vechter aan de fans te presenteren."

De matchmaking voor GLORY 31 SuperFight Series is hieronder te vinden:

GLORY 31 Supergevecht Series

Light Heavyweight interim-titel Headline Bout: Zack Mwekassa vs. Mourad Bouzidi
Seanchai Sor Kingstar vs. Eddy Nait-Slimani
Isis Verbeek vs. Irina Mazepa
Josh Jauncey vs. Anatoly Moiseev 
Máximo Suarez vs. Eyevan Danenberg

Tickets voor GLORY 31 Amsterdam en GLORY 31 SuperFight Series zijn nu verkrijgbaar via ticketmaster.

Bekijk hieronder een highlight video van Saenchai



REACTIES