next event
search
Louisville bewijst Muhammad Ali laatste eerBron foto:

Louisville bewijst Muhammad Ali laatste eer

Jun 11, 2016 Duizenden inwoners van Louisville hebben hun beroemdste stadgenoot vrijdag de laatste eer bewezen. De kist met daarin het lichaam van de vorige week overleden bokslegende Muhammad Ali werd in een rouwstoet door de Amerikaanse stad gereden.

Acteur Will Smith en de voormalige bokskampioenen Lennox Lewis en Mike Tyson behoorden tot het selecte groepje mensen dat de kist met daarin het stoffelijk overschot van 'The Greatest' in de lijkauto tilde. Daarna begon de stoet van bijna twintig auto's aan een lange tocht door Louisville. Langs de kant stonden naar schatting 100.000 mensen, die de naam van Ali scandeerden en bloemen op de auto gooiden.

De processie eindigde op het kerkhof van Louisville, waar Ali in besloten kring werd begraven. De markante bokser overleed vorige week vrijdag op 74-jarige leeftijd, na een lange strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Na de begrafenis gingen de familieleden en vrienden van de voormalig olympisch- en wereldkampioen naar een sporthal waar een openbare herdenkingsdienst werd gehouden. Tot de ongeveer 20.000 aanwezigen behoren onder anderen oud-president Bill Clinton en komiek Billy Crystal.

bron




REACTIES