next event
search
Column: Karapet Karapetyan, een korte kennismaking!Bron foto:

Column: Karapet Karapetyan, een korte kennismaking!

Jul 14, 2016 Kickboxen en advocatuur, dat lijkt wel een rare combinatie. Dat was tenminste de reactie die ik kreeg van een advocaatcollega tijdens mijn studentstage in Amsterdam, toen hij mij vroeg wat mijn hobby’s zijn en waarop ik antwoordde: kickboksen.

Weliswaar kent menigeen in de kickbokswereld mij van mijn kickbokswedstrijden, toch zal ik hier kort iets over mijzelf vertellen. Ik heb in mijn leven meer gedaan dan alleen kickboksen en dat is ookde reden dat ik een column ga verzorgen op Mixfight.com.

Op mijn 16 de ben ik met mijn familie naar Nederland verhuisd, vanuit Armenië. Na een intensieve taalcursus en het afronden van de middelbare school ben ik begonnen aan mijn rechtenstudie aan de Radboud universiteit in Nijmegen.

Naast mijn studie heb ik mij ook intensief bezig gehouden met kickboksen, dat laatste is bij de meeste kickboksliefhebbers hier wel bekend. Discipline en doelgerichtheid zijn belangrijke voorwaarden geweest om deze combinatie mogelijk te maken. Bovendien is het ook een hele goed balans geweest van mentale en fysieke inspanning.

De studie is erg goed verlopen en ik ben met hoge cijfers afgestudeerd. Maar toch heb ik ervoor gekozen om niet meteen aan de slag te gaan als jurist of advocaat. Mijn andere passie, het kickboksen heeft een houdbaarheidsdatum en bewust heb ik ervoor gekozen daar het maximale uit te halen. Met mijn bul op zak heb ik mij in 2011 volledig gericht op het kickboksen en dat wierp zijn vruchten af en ik heb op het hoogste niveau mee mogen draaien.


Ik ben inmiddels 34 jaar en nu zal ik mij volledig richten op de advocatuur. Op 31 augustus a.s. wordt ik beëdigd bij de rechtbank in Zwolle. Een nieuwe mijlpaal in mijn leven, waar ik erg veel zin in heb. Als zelfstandig advocaat zal ik mij richten op het strafrecht en verbintenissenrecht. Met veel enthousiasme zal ik mijn drive en werklust ook hier inzetten en hoop vele mensen te kunnen helpen met hun juridische problemen. Verder zal ik op 3 september a.s. bij SKMO een lezing gaan verzorgenover juridische zaken die voor sportschoolhouders van belang kunnen zijn. De plaats en tijdstip van de lezing zal op de website van SKMO te zijner tijd bekend worden gemaakt.


Ten slotte zal ik de column “Vechtsport en Recht” op Mixfight gaan verzorgen. Hierin zal ik onderwerpen behandelen die voor de vechtsport van belang. Dat kunnen onderwerpen zijn die rakelings juridisch met de vechtsport te maken hebben, maar ook bijzondere juridische vraagstukken. Heb je zelf een juridische vraag die enigszins vechtsport gerelateerd is dan je contact opnemen met Mixfight ( [email protected] ) en wellicht kan ik er een column aan wijden.


Osu!

Karapet Karapetyan
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk