next event
search
GLORY-vechter Karapetyan begint per augustus eigen advocatenkantoor!Bron foto:

GLORY-vechter Karapetyan begint per augustus eigen advocatenkantoor!

Jul 7, 2016 Karapet Karapetyan, een naam die we als vechtsportliefhebbers allemaal kennen van de vele kickbokspartijen die hij heeft gevochten over de hele wereld, en op het hoogste niveau. Wat niet iedereen weet, is dat deze kickbokskampioen ook intellectueel op hoog niveau kan ‘vechten’.

Het is alweer een tijdje geleden dat de 34-jarige GLORY-vechter met hele hoge cijfers afstudeerde aan de universiteit. Hij studeerde Nederlands recht en zal zich na een periode volledig te hebben gericht op de topsport, nu als advocaat aan de slag gaan! Een bijzonder traject staat de van oorsprong Armeense topsporter te wachten, want hij heeft ervoor gekozen om meteen zijn eigen kantoor op te richten: Karapetyan Advocatenkantoor.

 

De eerste drie jaren van een advocaat zijn erg intensief. Er dient een beroepsopleiding te worden gevolgd en begeleiding dient plaats te vinden door een patroon. Dat is gebruikelijk iemand van het kantoor waar de advocaat aan de slag gaat, maar omdat Karapet zijn eigen kantoor opricht zal dit een buitenpatroon zijn. Voormalig Mixfight eigenaar Roy van der Wal, zelf advocaat bij het gelijknamige Van der Wal Advocatenkantoor, neemt de begeleiding op zich.

 

De twee waren al een tijd mee bezig om de zaken te regelen en goedkeuring te verkrijgen vanuit de Orde van Advocaten, en dat is nu rond. De Raad van de Orde van Advocaten van Overijssel heeft op donderdag 7 juli haar formele goedkeuring verleend aan de stage en de patroon en daarmee is Karapetyan verzekerd van de start van een nieuwe carrière in de advocatuur.

 

Karapetyan zal zich net als Van der Wal gaan richten op het strafrecht en deels op het verbintenissenrecht. Voor de lezers van Mixfight alvast leuk nieuws: Karapetyan zal voor de lezers van Mixfight een column gaan verzorgen: ‘Vechtsport & Recht’. Hierin zullen verschillende juridische onderwerpen worden behandeld die relevant zijn voor de vechtsport. Het is feitelijk een opvolger van de column Vechtsport & Recht die Van der Wal destijds voor de Ringsports schreef.

 

Verder is het alvast leuk om te melden dat Karapet op 3 september a.s. als advocaat een lezing zal gaan verzorgen bij het SKMO, waarbij hij zal spreken over juridische zaken die voor sportschoolhouders van belang zijn. Mixfight wenst Karapetyan veel succes toe in zijn nieuwe carrière
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk