next event
search
GLORY-vechter Karapetyan begint per augustus eigen advocatenkantoor!Bron foto:

GLORY-vechter Karapetyan begint per augustus eigen advocatenkantoor!

Jul 7, 2016 Karapet Karapetyan, een naam die we als vechtsportliefhebbers allemaal kennen van de vele kickbokspartijen die hij heeft gevochten over de hele wereld, en op het hoogste niveau. Wat niet iedereen weet, is dat deze kickbokskampioen ook intellectueel op hoog niveau kan ‘vechten’.

Het is alweer een tijdje geleden dat de 34-jarige GLORY-vechter met hele hoge cijfers afstudeerde aan de universiteit. Hij studeerde Nederlands recht en zal zich na een periode volledig te hebben gericht op de topsport, nu als advocaat aan de slag gaan! Een bijzonder traject staat de van oorsprong Armeense topsporter te wachten, want hij heeft ervoor gekozen om meteen zijn eigen kantoor op te richten: Karapetyan Advocatenkantoor.

 

De eerste drie jaren van een advocaat zijn erg intensief. Er dient een beroepsopleiding te worden gevolgd en begeleiding dient plaats te vinden door een patroon. Dat is gebruikelijk iemand van het kantoor waar de advocaat aan de slag gaat, maar omdat Karapet zijn eigen kantoor opricht zal dit een buitenpatroon zijn. Voormalig Mixfight eigenaar Roy van der Wal, zelf advocaat bij het gelijknamige Van der Wal Advocatenkantoor, neemt de begeleiding op zich.

 

De twee waren al een tijd mee bezig om de zaken te regelen en goedkeuring te verkrijgen vanuit de Orde van Advocaten, en dat is nu rond. De Raad van de Orde van Advocaten van Overijssel heeft op donderdag 7 juli haar formele goedkeuring verleend aan de stage en de patroon en daarmee is Karapetyan verzekerd van de start van een nieuwe carrière in de advocatuur.

 

Karapetyan zal zich net als Van der Wal gaan richten op het strafrecht en deels op het verbintenissenrecht. Voor de lezers van Mixfight alvast leuk nieuws: Karapetyan zal voor de lezers van Mixfight een column gaan verzorgen: ‘Vechtsport & Recht’. Hierin zullen verschillende juridische onderwerpen worden behandeld die relevant zijn voor de vechtsport. Het is feitelijk een opvolger van de column Vechtsport & Recht die Van der Wal destijds voor de Ringsports schreef.

 

Verder is het alvast leuk om te melden dat Karapet op 3 september a.s. als advocaat een lezing zal gaan verzorgen bij het SKMO, waarbij hij zal spreken over juridische zaken die voor sportschoolhouders van belang zijn. Mixfight wenst Karapetyan veel succes toe in zijn nieuwe carrièreREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk