next event
search
Interview Nieky en Geraldo HolzkenBron foto:

Interview Nieky en Geraldo Holzken

Jul 8, 2016 Komend weekend organiseert Sjef Weber in samenwerking met Team Holzken twee evenementen in hun sportschool in Helmond. Op zaterdagavond zal Nieky Holzken zijn professionele Benelux bokstitel verdedigen tegen de Belg Kindele Matingu.

Een dag later zal zijn zoontje, Geraldo Holzken, zijn eerste partij gaan vechten. Een bijzonder weekend voor de familie Holzken / Weber, wij besloten ze een paar vragen te stellen

Nieky, a.s. zaterdag 9 juli verdedig je jouw Benelux titel op je eigen gala, in je eigen sprotschool, georganiseerd door je schoonvader Sjef Weber ism Team Holzken. Hoe is het om voor je eigen publiek je titel te verdedigen?


Ja, dat is super! In mijn eigen huis voel ik me het sterkst.


Wat weet je van je komende tegenstander Kindele Matingu? En wat voor een partij verwacht je dat het wordt tegen hem?


Het is een ervaren jongen die beschikt over een goede linkse hoek. Hij heeft al tegen diverse toppers gevochten. Het is een goede tegenstander waar ik tegen vecht.



Van oorsprong ben je kickbokser, waar je ook nog steeds actief in bent. Je bent de regerende kampioen van Glory. Blijf je zowel boksen als kickboksen of verwacht je toch op een van de twee te gaan toeleggen?


Voorlopig blijf ik beiden doen. Zowel kickboksen als boksen.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst? En wat is je grootste droom?


In de toekomst wil ik een eigen sportschool waar ik dan over een stal goede vechters zal beschikken. Ik wil ook met privé groepen gaan werken en wil ook de recreanten les geven. Daarnaast is het mijn droom om wereldkampioen in het professioneel boksen te worden.


Hoe is het voor jou allemaal begonnen? Zou je je sportieve verleden kunnen beschrijven? Welke sporten heb je gedaan en wanneer ben je begonnen met vechtsport?


Ik ben begonnen met voetbal omdat je toen pas vanaf tien jaar met kickboksen mocht beginnen. Toen ik tien jaar oud was ben ik met kickboksen begonnen maar op mijn twaalfde was ik er alweer mee gestopt. Ik kreeg toen interesse in andere dingen en daarom stopte ik er mee.

Op mijn zestiende werd ik geïnspireerd door films en ben ik weer gaan kickboksen en dat ben ik blijven doen.

Als je nu na je carrière kijkt. Verleden, heden en toekomst. Waar sta je dan op dit moment in je carrière?

Momenteel sta ik aan de top en ik heb inmiddels 111 wedstrijden achter mijn kiezen en ik voel me ook nog steeds topfit.


Wat of wie is jouw grootste inspiratiebron?

Mijn gezin is mijn grote inspiratiebron en mijn oude trainer Ramon Dekker.

 


Op het laatste Glory gala won Murthel Groenhart het contender toernooi in Amsterdam. Hier mee is hij de officiële uitdager voor jouw GLORY weltergewicht titel. Wat vond je van zijn partijen in dit contender toernooi?


Het waren goede partijen maar hij had ook wel een gunstige loting. Eerst vocht hij tegen die Fransman (Karim Benmansou) en daarna tegen Kongolo. Kongolo vond ik zelf de sterkste van het toernooi maar hij had al een zware partij achter de rug tegen Harut Grigorian toen hij de finale tegen Murthel Groenhart vocht. Maar Murthel heeft gedaan wat hij moest doen en gewonnen.



Na afloop daagde Murthel je uit voor jullie komende titelgevecht en riep; Hey Nieky, I’m back baby. Het wordt dan ook de derde keer dat jullie tegenover elkaar komen te staan in de ring. Je eerste ontmoeting won je na een extra ronde. Afgelopen titel gevecht won je op split decision. Hoe zie je de derde ontmoeting met Murthel tegemoet?


Deze derde keer dat wij elkaar treffen komt hij er wel achter hoe ik deze tegemoet zie!


Na jullie vorige partij was er na afloop veel commotie over de uitslag. Er waren echt twee kampen. Wat vond jij zelf van deze partij en de uitslag?

Ik vind dat ik die partij gewonnen heb, ik heb meer schade aangericht door de impact en de druk die ik zette. Hoe kan je nu de kampioen verslaan door alleen maar in z’n achteruit te vechten en lichte shots uit te delen. Ik had geen enkele blessure na die partij en hij strompelde de ring uit. Maar hij had wel goed gevochten en heeft een goede conditie.

Zelf was ik niet in mijn goede doen door alle commotie er om heen door de real life soap die toen speelde. Dat had ik nog nooit meegemaakt die druk en alle aandacht van de mensen. Maar ja je kunt beter close winnen dan verliezen. En als je nagaat dat ik win terwijl ik eigenlijk maar voor de helft presteer dan kun je nagaan wat er de volgende keer gebeurd als ik 100% voor de dag kom! Dan ga ik alle mis gunners en niks weters de mond snoeren.




Hoe ziet jou trainigsweek er uit? En hoe bereid je je voor op een gevecht?


Ik twee keer per dag hard. Uiteraard kickboksen en boksen maar ook fitness en looptraining. 

Heb je een aangepast voedingspatroon? Zo ja, hoe ziet deze eruit?


Ik heb een dieet van eiwitten en koolhydraten. Daar neem ik ook supplementen en shakes van.

Wat zou jij willen meegeven aan mensen die willen starten met vechtsport?


Geloof in je zelf, train hard en heb respect. Maar vooral STAY REAL!



Het wordt komend weekend een bijzonder weekend, Niet alleen verdedig jij dan je Benelux titel maar ook je zoontje Geraldo zal dan zijn eerste partij vechten. Dat moet een heel apart gevoel zijn. Hoe vindt je het om in hetzelfde weekend als vader en zoon samen in de ring te staan?


Ja, heel mooi. Hij is heel gedrevenen en wordt nooit gepushed. Hij wil dit zelf heel graag en ik vind het mooi dat we dit samen mee kunnen maken.


Waarschijnlijk ben je nog meer gespannen om zijn partij dan die van je zelf? Ben je niet bang dat dit invloed op jou eigen voorbereiding en ringperformance zal hebben?


Nee, dat heeft geen invloed op mij. Uiteraard vind ik het heel spannend maar juist super mooi man dat dit gebeurd!

Ook Geraldo Holzken was bereid om een paarvragen te beantwoorden


Geraldo, hoe oud ben je nu en hoe lang train je al?


Ik ben 9 jaar oud en ik train nu al 6 jaar.


Wat vind je van de kickboks sport en heb je nog andere sporten of dingen die je leuk vindt om te doen?


Ik vind kickboksen echt mooi en wil net zo goed als mijn vader worden. Daarnaast hou ik ook van gamen. 

Jouw vader zal wel je grote voorbeeld zijn in het kickboksen. Is je droom om in zijn voetsporen te treden?

Ja, uiteraard!

Zondag vecht je jouw eerste partij? Ben je zenuwachtig en kijk je al uit naar het moment dat je de ring betreedt?

Ja, ik heb er echt zin in. Ik ben al jaren aan het zeuren om ook in de ring te mogen. En nu is het bijna zo ver. Ik ben eigenlijk helemaal niet zenuwachtig en kijk er echt naar uit



Je vader is zowel kickbokser als bokser. Ben je zelf ook bezig met boksen naast het kickboksen?


Nee, ik doe zelf alleen kickboksen.


Geraldo en Nieky bedankt voor dit interview en we wensen jullie veel succes. Hebben jullie nog wat te zeggen tegen de lezers hier op mixfight?

Bedankt….. en voor de fans bedankt voor alle steun en blijf vooral Mixfight volgen, Ush


Wij hebben dit interview samen gedaan met FitAmbition , FitAmbition stelt een mooi prijzen pakket samen.

Wil jij hiervoor in aanmerking komen ? Stuur dan een mail naar [email protected]




REACTIES