next event
search
UFC Fight Night 97 - Ricardo Lamas vs. B.J. PennBron foto:

UFC Fight Night 97 - Ricardo Lamas vs. B.J. Penn

Sep 5, 2016 Op 15 oktober zal in de SM Mall of Asia Arena in Manila, Filippijnen het UFC Fight Night 97 evenement plaatsvinden.
Het is de UFC's eerste evenement in de Filipijnen sinds UFC Fight Night 66 mei 2015.

Penn die eerder de lichtgewicht en weltergewicht titels in zijn bezit had, vecht voor het eerst sinds zijn verlies juli 2014 tegen Frankie Edgar, die daarmee toen 3 partijen achter elkaar verloor wat uiteindelijk leidde tot het aankondigen om met pensioen te gaan. De 37-jaar-oude "Prodigy" besloot uiteindelijk om terug te keren naar de octagon met geplande partijen tegen Dennis Siver en vervolgens Cole Miller, maar het was toen vertraagd door een zes maanden durende USADA schorsing wegens het onthulling van verboden IV gebruik, evenals als een juridische kwestie. 

Hij ontmoet Lamas, een voormalige titel uitdager. De 34-jarige WEC veteraan was goed op weg met overwinningen op Diego Sanchez en Dennis Bermudez opgenomen, voordat hij zijn recente partij verloor van Max Holloway na een ernstige blessure. Zijn enige andere UFC verliezen waren die tegen de toenmalige kampioen Jose Aldo en zijn eeuwige rivaal Chad Mendes.

De volledige fightcard ziet er als volgt uit:

BJ Penn vs. Ricardo Lamas
Derrick Lewis vs. Marcin Tybura
Kyoji Horiguchi vs. Ali Bagautinov
Mizuto Hirota vs. Cole Miller
Seo Hee Ham vs. Danielle Taylor
Jon Tuck vs. Mehdi Baghdad
James Moontasri vs. Alex Morono
Ryan Janes vs. Dongi Yang



REACTIES