next event
search
George St. Pierre: Comeback van de baan ?Bron foto:

George St. Pierre: Comeback van de baan ?

Oct 18, 2016 Voormalig UFC weltergewicht kampioen Georges St-Pierre heeft de mixed martial arts wereld laten weten niet terug te keren naar de UFC maar de UFC te willen verlaten.

St-Pierre kondigde aan dat hij, in ieder geval vanuit zijn perspectief, vanaf nu vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

"Op dit moment ben ik vrij, mijn advocaat heeft het contract met de UFC beëindigd," aldus St-Pierre tijdens de maandag editie van The MMA Hour. UFC officials hebben nog geen reactie gegeven.

De voormalige kampioen vertelde dat zijn team sinds februari in onderhandeling met de UFC was geweest, in de eerste plaats met de voormalige eigenaar Lorenzo Fertitta. Ondanks enkele ups en downs was St-Pierre van mening dat de onderhandelingen in de buurt kwamen van een deal voordat alles afketste.

Toen de UFC werd verkocht aan een nieuwe eigenaar werd het contract wat door Fertitta gesmeed was naar verluidt vernietigd.

"Ik denk dat als Lorenzo er misschien geweest was dat het anders zou zijn geweest, want we boekten veel vooruitgang richting het einde toen we in gesprek met Lorenzo waren. Toen de nieuwe eigenaren kwamen waren ineens alle aanbiedingen van tafel. Het was een grote stap terug. Het was beledigend."

Het was een harde klap in zijn gezicht waardoor St-Pierre advocaat James Quinn inhuurde om zijn UFC contract te beëindigen.

St-Pierre zei dat hij teleursgesteld was dat er geen deal gemaakt kon worden, zeker omdat hij zijn zinnen gezet had om tijdens UFC 206 terug te keren. De UFC keert dan na een afwezigheid van drie jaar terug naar Toronto.

St. Pierre had maar liefst twaalf partijen op rij gewonnen voordat hij zijn titel vacant stelde. Veel fans hoopten op een terugkeer maar dat zit er als we "GSP" moeten geloven voorlopig niet meer in




REACTIES