next event
search
UFC 206: Daniel Cormier vs. Anthony JohnsonBron foto:

UFC 206: Daniel Cormier vs. Anthony Johnson

Oct 14, 2016 Op 10 december zal in het Air Canada Centre in Toronto het UFC 206 evenement plaatsvinden.
Cormier submitted Johnson toen ze voor het eerst vochten bij UFC 187 mei 2015 voor de toen vacante titel van de voormalige kampioen Jon Jones, die nu is de interim-kampioen is maar die momenteel verwikkeld is in een gefaalde pre-fight drugstest van UFC 200 in juli en is in afwachting van mogelijke straf van de Nevada State Athletic Commission. Hierna versloeg Cormier, Alexander Gustafsson door split decision bij UFC 192 een jaar geleden.

Cormier moest eigenlijk tegen Jones vechten om beide titels te verenigen bij UFC 200, totdat Jones 3 dagen voor het gevecht werd teruggetrokken toen het nieuws bekend werd gemaakt van de gefaalde drugtest. In plaats daarvan vocht hij tegen de voormalige middengewicht kampioen Anderson Silva en won op unanimous decision tegen de toekomst UFC Hall of Famer.

Johnson heeft drie partijen gewonnen op knockouts waarbij hij bij al die partijen de “Performance of the Night” bonus heeft gewonnen. Hij stopte Jimi Manuwa 13 maanden geleden in de tweede ronde bij UFC 191. Bij UFC op FOX 18 versloeg hij Ryan Bader in de eerste ronde op KO en bij UFC 202 in augustus, haalde hij collega-oud-titel uitdager Glover Teixeira in slechts 13 seconden neer.

De kaart ziet er als volgt uit:

 Daniel Cormier vs Anthony Johnson
 Poliana Botelho vs. Valerie Letourneau
 Zach Makovsky vs John Moraga
 John Makdessi vs. Lando Vannata
 Olivier Aubin-Mercier vs. Drew Dober
 Rustam Khabilov vs. Jason Saggo
 Misha Cirkunov vs. Nikita Krylov



REACTIES