next event
search

Badr Hari tart Rico Verhoeven

Nov 2, 2016 Alles en iedereen wachtte dinsdag in de Heineken Music Hall op het moment dat Badr Hari en Rico Verhoeven oog in oog zouden komen te staan, maar op het momemt supreme besloot de Nederlands-Marokkaanse vechtsporter dat de persconferentie anders ging eindigen. Terwijl Verhoeven klaar ging staan voor het traditionele fotomoment, liep Hari doodleuk de deur uit.

"Dit laat zijn klasse zien. Ik ben hier, ik ben klaar en ik respecteer iedereen", aldus Verhoeven. "Dit vind ik heel respectloos, maar iedereen moet het zelf weten. Ik ben er  gewoon voor de fans en media."

De twee Nederlanders staan op 10 december in het Duitse Oberhausen tegenover elkaar. Glory heeft het gevecht in Oberhausen ‘Collision’ genoemd en ziet het als de clash om de officieuze titel van beste zwaargewicht in het kickboksen ooit.

Verhoeven is de regerend Glory-kampioen in het zwaargewicht en verdedigde zijn titel al vijf keer met succes. Hari boekte in zijn loopbaan 106 overwinningen (93 knock-outs) en verloor slechts twaalf keer. Hij stond in augustus 2015 voor het laatst in de ring. In het Russische Grozny versloeg de Amsterdammer toen zijn landgenoot Ismael Londt.

Knock-out

"Ik heb gewoon veel zin in dit gevecht. Ik zat eigenlijk lekker hoog en droog in het geweldige Marokko, maar toen klopte er iemand op mijn deur. Rico klopte een keertje teveel en heeft zijn antwoord gekregen, 10 december staan we tegenover elkaar. Ik beloof hem knock-out te slaan. Geen gedoe, geen gezeur. Hij heeft me uit mijn bed getrokken, en hij zal het krijgen ook. Ik sla hem total-loss."

Gevraagd naar het zwakke punt van Verhoeven, antwoordde Hari. "Rico komt op een punten tekort. Hij is heel fit en begrijpt het vechtspelletje goed, maar maakt fouten waardoor hij knock-out kan worden geslagen en dat gaat dus ook gebeuren."

Beestachtig

Toch gaat Hari, die voelt dat zijn loopbaan ten einde loopt, vooral uit van zijn eigen kwaliteiten. "Ik ben op alle vlakken een tien. Ik loop al een tijdje mee. In de oude K1 liepen er destijds serieuze jongens rond. Elke wedstrijd was fifty-fifty. Daar kwam je je bed voor uit. Het was dan ook een flinke domper toen de K1 failliet ging. Mijn motivatie werd ook minder, omdat ik me niet meer kon testen op het hoogste podium. Rico heeft mij met zijn staat van dienst en zijn grote mond weer gemotiveerd. Ik heb me voorbereid als voor een K1-finale. Ik zit op mijn oude en niveau en ben misschien nog wel een tandje beter. Ik voel me beestachtig."

Bron telegraaf




REACTIES