next event
search
De A1WCC World Champion -65kg.Bron foto:

De A1WCC World Champion -65kg.

Nov 8, 2016 Afgelopen zaterdag rond 23.30 uur werd Buray Bozaryilmaz(Team Gunyar) uitgeroepen tot de A1WCC World Champion -65kg. Hier heeft hij ontzettend hard voor moeten knokken maar de winst was duidelijk.

Diezelfde avond vond namelijk ook eerst nog de halve finale plaats. In deze halve finale stond hij tegenover Soufian Kaddouri(Beekwilder-Noudri).
De eerste ronde verliep voornamelijk vanuit Bozaryilmaz met vele worpen en trappen. Kaddouri gaf hierin hem meer ruimte en wachtte meer af. Tijdens de tweede ronde kwam Kaddouri meer in actie en kwam hij vlotter in beweging en reageerde goed op de technieken van Bozaryilmaz. De derde en laatste ronde was enorm spannend. Bozaryilmaz kwam met meerdere knieën en pakte op het lichaam van Kaddouri meer punten. Kaddouri kwam pas bij de laatste secondes echt goed in actie maar dat was te laat. 

Door naar de finale op punten: Buray Bozaryilmaz.
In de finale stond Bozaryilmaz tegenover Paul Jansen(Team Roosmalen), die diezelfde avond eerder van Baris Karabas(MT Genk) won door medische interventie. 

In de eerste ronde van de finale maakte Jansen goed gebruik van zijn lengte door Bozaryilmaz op afstand te houden. Vele trappen en knieën kwamen vanuit Jansen op het lichaam van Bozaryilmaz terecht. Hierdoor begon Bozaryilmaz gebruik te maken van snellere naar voren werkende combinaties. In de tweede ronde was al redelijk zichtbaar dat beide vechters vermoeid waren. Jansen kwam weer met vele rake knieën en trappen waarbij Bozaryilmaz deze meer begon te ontwijken of hier direct op reageerde door een combinatie erachter te plaatsen. Ook maakte Bozaryilmaz meer gebruik van clinch technieken waarbij hij knieën en stoten gaf op het lichaam van Jansen. In de derde en laatste ronde moest het kenbaar worden want in de voorgaande rondes stond het redelijk gelijk. Bozaryilmaz kwam met combinaties op het lichaam van Jansen, waarop Jansen reageerden met meerdere knieën op het gezicht. Hierdoor was de sterke kracht in de benen van Jansen sneller verdwenen en begon hij ook vaker zijn dekking te laten zakken. Hier maakte Bozaryilmaz gebruik van en pakte overduidelijk de overwinning. 

Beide heren hebben een prachtige partij neergezet en mogen trots zijn op hun prestatie. Dat ze aan elkaar gewaagd zijn is deze avond duidelijk gemaakt. Sinds afgelopen zaterdag (05-11-2016) mogen wij Buray Bozaryilmaz de nieuwe A1WCC World Champion -65kg noemen, proficiat.




REACTIES