next event
search
McGregor blijft rivalen belachelijk makenBron foto:

McGregor blijft rivalen belachelijk maken

Nov 24, 2016 Conor McGregor veegde op zijn weg richting de top met alles en iedereen de vloer aan en nu de Ierse UFC-vechter twee kampioensgordels in zijn bezit heeft, kan hij het al helemaal niet laten om zijn collega's belachelijk te maken.

"Hallo, ik wil graag een beetje concurrentie bestellen. Ik heb op dit moment niemand die me aankan", aldus McGregor woensdagavond op Instagram. De Ier plaatste de tekst bij een foto van zichzelf en een vriend, terwijl ze pakken met geld tegen hun oor houden.

De 28-jarige mixed martial artist veroverde vorig jaar december de vedergewichttitel door de Braziliaan José Aldo binnen dertien seconden knock-out te slaan. Op 12 november werd hij de eerste UFC-vechter met twee kampioensgordels. McGregor versloeg Eddie Alvarez, de nummer één in het lichtgewicht, in de tweede ronde. Ook dit keer ging zijn tegenstander knock-out.

Nate Diaz
Ondertussen wordt de brutale Ier van alle kanten geprovoceerd door allerlei vechters. Allemaal weten ze dat een partij met de dubbelkampioen hen een titel en een volle portemonnee kan opleveren. Nate Diaz herinnerde McGregor woensdagavond nog even fijntjes aan hun partij in maart van dit jaar. De Amerikaan won toen dankzij een nekklem. In augustus volgde een rematch. Na vijf ronden wees de jury toen McGregor aan als winnaar. "Vergeet dit niet", stelde Diaz, de nummer vijf in de lichtgewicht-ranking, bij een foto van de bewuste nekklem.

Beide mannen lieten eerder al weten open te staan voor een allesbeslissende derde partij. Die lijkt er voorlopig echter niet te komen. McGregor stapte de afgelopen elf maanden in totaal vier keer de octagon in en verwacht in mei zijn eerste kind. Hij heeft daarom een periode van rust aangekondigd. 

Nurmagomedov
Ook Khabib Nurmagomedov is overduidelijk uit op een titelgevecht met McGregor. Het Russische lichtgewicht won in totaal 24 MMA-partijen. Hij verloor nog nooit. Op de historische avond dat de Ier zijn tweede titel pakte, won Nurmagomedov overtuigend van Michael Johnson. Al tijdens zijn partij riep de nummer één uitdager op de ranking richting UFC-president Dana White dat hij een kans wilde tegen McGregor.

Na afloop bleef Nurmagomedov hetzelfde roepen. Inmiddels heeft hij besloten om McGregor persoonlijk aan te vallen. Hij stuurde de Ier onlangs via Twitter een provocerend privébericht.

"Conor, je bent nu de kampioen en nu moet je ook met mij vechten. Als je altijd maar blijft weglopen, zul je jezelf nooit recht in de spiegel kunnen aankijken. Je kindje, je vrienden en je familie zullen je nooit respecteren. Sterf als een samurai. Wees geen watje. Ik weet dat mijn stijl van vechten jou niet ligt, maar je moet vechten tegen de beste. Het is oké. Sterf als een Ierse strijder en loopt niet weg.”

Bron




REACTIES