next event
search
Rafael Dos Anjos verhuist naar weltergewichtBron foto:

Rafael Dos Anjos verhuist naar weltergewicht

Jan 9, 2017 Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Rafael dos Anjos is bezig met een aantal flinke veranderingen. Hij is inmiddels vertrokken bij Kings MMA om zijn eigen sportschool te beginnen en kondigde aan te veranderen van gewichtsklasse.

Minder dan zes maanden geleden had hij de titel nog in handen, maar Dos Anjos gaf op twitter aan dat hij van plan is over te stappen naar de divisie van weltergewicht. Onder verwijzing van het probleem om steeds op gewicht te blijven en komen, meent de Braziliaan dat een meer natuurlijk gewicht voor hem zal leiden tot succes in de toekomst.

Dos Anjos verlaat nu de lichtgewicht divisie nu het bomvol nieuw talent zit. Hij heeft al verloren van de top drie uitdagers in 155. Hij verloor op unanimous decision van Chabib Noermagomedov. Na vijf overwinningen en een succesvolle titel verdediging, verloor Dos Anjos de titel aan Eddie Alvarez in een brutale eerste ronde beatdown. In zijn laatste gevecht verloor hij van Tony Ferguson op decision. Hoewel hij eens was gepland om de huidige Lichtgewicht kampioen Conor McGregor te bestrijden, lijkt het er nu op dat dit gevecht nooit plaats zal vinden.

Het veranderen van divisie is het gewicht halen of behouden niet echt een probleem, maar het zal er niet voor zorgen dat er eenvoudigere partijen gevochten zullen worden. De weltergewicht divisie is een van de zwaarste divisies in de UFC. De huidige kampioen Tyron Woodley heeft al veel hardcore strijders wachten op hun kans op de titel, bijvoorbeeld Stephen Thompson, Demian Maia, Robbie Lawler en Donald Cerrone. Hoewel Dos Anjos al eens Donald "Cowboy" Cerrone heeft verslagen in de 155-divisie, zal hij ook aan de andere uitdagers een flinke kluif gaan krijgen..

De strijd om op gewicht te komen of blijven en de twee verliespartijen betekende dat er iets moest gebeuren. Nu zullen we zien of de voormalige kampioen in 2017 een heropleving zal krijgen in de nieuwe gewichtsklasse.




REACTIES