next event
search
UFC Rotterdam - 2 septemberBron foto:

UFC Rotterdam - 2 september

Mar 17, 2017 De UFC keert later dit jaar terug naar Nederland. De Amerikaanse vechtsportorganisatie organiseert net als vorig jaar een evenement in Rotterdam Ahoy.

"De UFC geeft gehoor aan de overweldigende vraag van vechtsportfans in Nederland", wordt gemeld in een persbericht.

In mei vorig jaar, op de dag dat PSV kampioen werd, kwamen drie Nederlanders in actie in Ahoy. Alistair Overeem versloeg de Wit-Rus Andrei Arlovski, terwijl Germaine De Randamie en Stefan Struve korte metten maakten met de Deense Anna Elmose en de Braziliaan Antonio 'Bigfoot' Silva. Gegard Mousasi, de vierde Nederlander in de UFC, kwam niet in actie.  

Voor Overeem en De Randamie bleken hun overwinningen de opmaat richting titelgevechten. Waar Overeem de strijd om de zwaargewichttitel verloor van de Amerikaan Stipe Miocic, werd De Randamie de eerste vedergewichtkampioene. Ze versloeg Holly Holm. 

Keuze snel gemaakt

De UFC kondigde donderdag ook evenementen in Glasgow (juli) en Gdansk (oktober) aan. "Europa blijft een ongelooflijk belangrijke markt voor ons en is van groot belang geweest voor onze groei in de afgelopen jaren", aldus Joe Carr, Senior Vice President, UFC International.

"Om deze reden is het niet meer dan logisch dat wij deze events hebben ingepland in deze regio. "De vorige events in Glasgow en Rotterdam waren niet alleen uitverkocht, maar waren tevens een van de meest succesvolle events in 2015 en 2016, dus de keuze was snel gemaakt om terug te keren. De vorige events in Glasgow en Rotterdam waren niet alleen uitverkocht, maar waren tevens een van de meest succesvolle events in 2015 en 2016, dus de keuze was snel gemaakt om terug te keren.”

https://www.telesport.nl/artikel/89434/telesport/ufc-keert-terug-naar-nederland




REACTIES