next event
search
Fotoverslag WFL: 70 kg Tournament

Fotoverslag WFL: 70 kg Tournament

Apr 27, 2017 De WFL (World Fighting League) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top organisaties in het kickboksen. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd kan je stellen dat deze shows zich met de beste kunnen meten. En zeker het gala wat afgelopen zondag 23 april in het ‘Top Sport Centrum Almere’ werd gehouden. Dit gala kan nu al de naam dragen van kickboksgala van het jaar in ons land.

Het gala genaamd WFL: Champion VS Champion had een line up waar de liefhebbers alleen maar van konden smullen. En na genoeg alle partijen leverde ook nog het spektakel op waar je als promotor van droomt als je zo een matchmaking in elkaar zet. Het zou een avondje kickboksen worden waar nog lang over nagesproken zou worden. Zo vocht drievoudig K-1 kampioen Peter Aerts hier zijn afscheidspartij. En ook Rodney Glunder, de martiale duizendpoot, kwam deze avond voor het laatst in actie in de ring. Er waren drie toernooien in de -70, -86 en de -95 kg klasse met vele topvechters als deelnemers. En daarnaast waren er nog zeven superfights met o.a. titelgevechten en kwamen zelfs kampioenen van verschillende klassen van de WFL tegen elkaar in actie.70 KG TOURNAMENT: DE TWEEDE JEUGD VAN WILLIAM DIENDER

In het 70 kg tournament ging het tussen veteranen William Diender, Warren stevelmans en Redouan Daoudi en Michal Benben. In de eerste halve finale wist Redouan Daoudi knap de ervaren toernooi vechter Warren Stevelmans (warren won al eens het K-1 West-Europa toernooi) op punten te verslaan. In de tweede halve finale maakte de 37-jarige William Diender indruk door als een jonge god Michal Benben door de ring te jagen. Al in de 1e ronde bezorgde hij Michal 8-tellen. Halverwege de 2e ronde was Michal helemaal leeg door het sloop werk van William Diender. Toch weigerde de Michal neer te gaan en bleef staan en terug vechten. In de 3e ronde spaarde William zich niet voor de finale en bleef voor de KO gaan. Hoewel hij Michal nog eens 8-tellen wist te bezorgen was Michal hoe dan ook van plan de partij uit te vechten. Een mooie overwinning van William Diender en een ongelofelijke fighting spirit van Michal Benben die weigerde op te geven of neer te gaan.

In de finale stonden William Diender en Redouan Daouidi tegen over elkaar. Al snel merkt William na een harde lowkick dat Redouan last van zijn been heeft en gaat hierop door wat Redouan 8-tellen kost. In het verloop van de partij blijft William jagen en beslist de partij in de 3e ronde op TKO door zijn tegenstander 3 x 8-tellen te bezorgen in deze ronde. Een prachtige prestatie van William Diender die met zijn 37-jaar vocht als of hij tien jaar jonger was.

Klik hier om het volledige fotoverslag te bekijken.


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC 214 Countdown: Cris Cyborg vs Tonya Evinger
 

UFC 214 Countdown: Cris Cyborg vs Tonya Evinger

MMA 
Former Invicta champion Cris Cyborg finally gets her title shot in the Octagon, with current Invicta titleholder Tonya Evinger answering the call to face the feared Brazilian.
27 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Countdown: Daniel Cormier vs Jon Jones 2
 

UFC 214 Countdown: Daniel Cormier vs Jon Jones 2

MMA 
As pound-for-pound great Jon Jones looks to start a new chapter, his professional path will again cross with reigning champion Daniel Cormier. The legacies of both men on the line as the...
26 July 2017 / door Kemal bekijk
Ahmed Elbiali Knock Outs
 

Ahmed Elbiali Knock Outs

BOKSEN 
Ahmed Elbiali Knock Outs
25 July 2017 / door Kemal bekijk
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk