next event
search
Fotoverslag WFL: Afscheidspartij PETER AERTS

Fotoverslag WFL: Afscheidspartij PETER AERTS

Apr 25, 2017 De WFL (World Fighting League) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top organisaties in het kickboksen. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd kan je stellen dat deze shows zich met de beste kunnen meten. En zeker het gala wat afgelopen zondag 23 april in het ‘Top Sport Centrum Almere’ werd gehouden. Dit gala kan nu al de naam dragen van kickboksgala van het jaar in ons land.

Het gala genaamd WFL: Champion VS Champion had een line up waar de liefhebbers alleen maar van konden smullen. En na genoeg alle partijen leverde ook nog het spektakel op waar je als promotor van droomt als je zo een matchmaking in elkaar zet. Het zou een avondje kickboksen worden waar nog lang over nagesproken zou worden. Zo vocht drievoudig K-1 kampioen Peter Aerts hier zijn afscheidspartij. En ook Rodney Glunder, de martiale duizendpoot, kwam deze avond voor het laatst in actie in de ring. Er waren drie toernooien in de -70, -86 en de -95 kg klasse met vele topvechters als deelnemers. En daarnaast waren er nog zeven superfights met o.a. titelgevechten en kwamen zelfs kampioenen van verschillende klassen van de WFL tegen elkaar in actie.

AFSCHEID VAN EEN K-1 LEGENDE

Mr. K-1, Peter ‘The Lumberjack’ Aerts, vocht deze avond zijn, zoals ze dat in Amerika noemen, zijn last hurrah. Hier in Almere op het WFL gala eindigde een carrière die meer dan 30 jaar bestrijkt over vier verschillende decennia. Een carrière die de nu 46-jarige Peter Aerts 140 maal in de ring bracht waarvan hij 106 partijen won waarvan 79 op KO en waarin hij driemaal kampioen van de K-1 werd in 1994, 1995 en 1998.
Zijn carrière begon in het tweede deel van de jaren 80 en eenmaal in de A-klasse nam hij het al snel op tegen de gevestigde namen van die tijd zoals: Andre Mannaart, Ernesto Hoost, Jan Oosterbaan, Jan Wessels en Frank Lobman. Na op jonge leeftijd met wisselend succes tegen deze toppers te hebben gevochten maar een hoop ervaring rijker begon Peter Aerts internationaal aan de weg te timmeren. Hij versloeg grote namen als Maurice Smith (2x) en Adam Watts en vocht in Japan onbeslist tegen het Japanse fenomeen Masaaki Satake. Dit leverde hem in 1993 een plek in het nieuw opgerichte K-1 toernooi. Hier werd hij echter in de kwartfinale uitgeschakeld door zijn landgenoot Ernesto Hoost.

Het jaar er op was Peter echter weer terug in Japan voor de tweede editie van de K-1 waar hij achtereen volgens Rob van Esdonk en Patrick Smith op KO versloeg en in de finale de Japanner Masaaki Satake op punten. Hiermee won hij voor de eerste maal de K-1 World Grand Prix. Het volgende jaar in 1995 herhaalde Peter dit succes en won wederom de K-1 titel. Ditmaal door Toshiyuki Atokawa op KO te verslaan, in de halve finale Ernesto Hoost op punten en in de finale Jerome Le Banner op KO. In de jaren erop komt peter Aerts tot de kwart finale en halve finale. In 1998 echter is het weer raak. Door achter een volgens Masaaki Satake, Mike Bernardo en Andy Hug te verslaan op KO weet Peter Aerts zich voor de derde keer tot K-1 kampioen te laten kronen.

In de daar op volgende jaren is Peter Aerts elk jaar (m.u.v. 2009) van de partij bij het K-1 eindtoernooi wat hem de titel Mr. K-1 oplevert. En hoewel Peter er niet meer in slaagt het toernooi te winnen en weet hij met zijn deelname elke keer wel hoge ogen te gooien en behoort hij jaar tot jaar tot de favoriet van het publiek. In 2006, 2007 en bij de laatste echte K-1 in 2010 weet hij wel weer de finale te halen. Naast deelname aan het toernooi vecht peter echter ook veel losse partijen in Japan met meestal succesvolle uitslag. Ondertussen is Peter Aerts al op leeftijd gekomen en na de teloorgang van de K-1 vecht hij in de jaren erna nog enkele malen met wisselend succes gehinderd door vele blessures. En na al eens afscheid te hebben genomen in Japan besluit Peter Aerts drie jaar na zijn laatste partij nog eenmaal de handschoenen op te pakken voor een allerlaatst afscheid. Dit maal in zijn eigen vaderland.

En nu stond Peter Aerts dan in een bomvolle ‘Top Sport Centrum’ in Almere om bij de WFL voor zijn laatste partij. Onder luid gejuich en vuurwerk kwam Mr. K-1 op om aan te treden tegen Noridine Maheiedine. Peter hield de partij kort om zijn tegenstander zijn spelletje te laten spelen. En peter wist drie ronden de druk aan te houden en zo nog eenmaal een overwinning binnen te slepen. Dit regelmatig onder luide aanmoediging van het publiek. En nadat de bel voor het laatst had geklonken gingen bij Peter nog eenmaal zijn armen de lucht bij het bekend worden van de uitslag. Hierna volgde een schitterend eerbetoon in de ring. De vrouw en kinderen van Peter kwamen de ring in net als zijn collega K-1 kampioenen uit de gouden tijd van de K-1 Ernesto Hoost, Remy Bonjasky en Sem Schilt en promotor Melvin Manhoef. Er werden twee tribute video’s van Peter gedraaid die samen met hem uit de ring bekeken werden. Er werden lovende woorden, bloemen en trofeeën overhandigd en zo eindigde de carrière in de ring van een van Nederlands en werelds grootste kickboksers ooit.

Namens mixfight dan ook onze hartelijke dank aan Peter voor al die mooie partijen waarvan wij mochten genieten.

Klik hier voor het volledige fotoverslag


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode
 

UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode

MMA 
The spectacular main event showcases former UFC middleweight champion Chris Weidman against 25-year-old rising star Kelvin Gastelum. For Weidman, headlining the UFC’s first event in his...
19 July 2017 / door Kemal bekijk