next event
search
Fotoverslag WFL: Ladies Fights

Fotoverslag WFL: Ladies Fights

Apr 26, 2017 De WFL (World Fighting League) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top organisaties in het kickboksen. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd kan je stellen dat deze shows zich met de beste kunnen meten. En zeker het gala wat afgelopen zondag 23 april in het ‘Top Sport Centrum Almere’ werd gehouden. Dit gala kan nu al de naam dragen van kickboksgala van het jaar in ons land.
Het gala genaamd WFL: Champion VS Champion had een line up waar de liefhebbers alleen maar van konden smullen. En na genoeg alle partijen leverde ook nog het spektakel op waar je als promotor van droomt als je zo een matchmaking in elkaar zet. Het zou een avondje kickboksen worden waar nog lang over nagesproken zou worden. Zo vocht drievoudig K-1 kampioen Peter Aerts hier zijn afscheidspartij. En ook Rodney Glunder, de martiale duizendpoot, kwam deze avond voor het laatst in actie in de ring. Er waren drie toernooien in de -70, -86 en de -95 kg klasse met vele topvechters als deelnemers. En daarnaast waren er nog zeven superfights met o.a. titelgevechten en kwamen zelfs kampioenen van verschillende klassen van de WFL tegen elkaar in actie.


LADIES FIGHTS

De WFL geeft ook de vrouwelijke kickboksers een kans. Ze hebben net als bij de mannen dames kampioenen en ook deze avond had men twee toppartijen in het dames kickboksen op de line up staan. De eerste partij was tussen Samantha van Doorn en Ilsury Hendrikse in de 56 kg klasse. Een klasse die zo wel in Nederland als internationaal sterk bezet is. In de 1e ronde leek Samantha over haar tegenstandster heen te walsen met vooral haar traptechnieken. Samantha trapte Ilsury met een linkse hoge trap zelfs zwaar neer wat Ilsury 8-tellen op leverde. Ilsury wist echter de ronde te overleven om in de 2e ronde sterk terug te komen. De kracht van Ilsury kwam uit haar stoten en zij wist in die 2e ronde Samantha aan te slaan die voor het eerst in haar carrière 8-tellen moest nemen. De 3e ronde gingen beide vol voor de winst tot groot genoegen van het publiek en hierin wist Ilsury de partij naar zich toe te trekken en op punten te winnen.

De tweede partij was in de 65 kg klasse tussen de WFL kampioenen Anissa Haddaoui en Ilona Wijmans. Beide dames houden de WFL tournament titel, Ilona in de 61 kg klasse en Anissa in de 65 kg klasse. In deze partij stond de WFL titel in de 65 kg klasse op het spel. Beide dames hadden een jaar geleden al eens tegenover elkaar gestaan bij de WFL. Toen in een finale van het 65 kg Tournament. Nu was het een losse partij voor de 65 kg titel. Anissa hield goed het midden van de ring van waar uit ze de partij wist te controleren. Na drie ronden ging de overwinning dan ook naar Anissa die, ondanks de sterk terugvechtende Ilona, in deze partij het beste had. Voor Anissa is nu al weer sinds eind 2011 dat ze voor het laatst verloor. Dat was toen tegen Jorina Baars en een rematch lijkt ons zeker garant te staan voor een toppartij. 
Klik hier om het gehele fotoverslag te bekijken.


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode
 

UFC Road to the Octagon: Fight Night Long Island - Full Episode

MMA 
The spectacular main event showcases former UFC middleweight champion Chris Weidman against 25-year-old rising star Kelvin Gastelum. For Weidman, headlining the UFC’s first event in his...
19 July 2017 / door Kemal bekijk