next event
search
Fotoverslag WFL: SUPERFIGHTS

Fotoverslag WFL: SUPERFIGHTS

Apr 29, 2017 De WFL (World Fighting League) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top organisaties in het kickboksen. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd kan je stellen dat deze shows zich met de beste kunnen meten. En zeker het gala wat afgelopen zondag 23 april in het ‘Top Sport Centrum Almere’ werd gehouden. Dit gala kan nu al de naam dragen van kickboksgala van het jaar in ons land.

Het gala genaamd WFL: Champion VS Champion had een line up waar de liefhebbers alleen maar van konden smullen. En na genoeg alle partijen leverde ook nog het spektakel op waar je als promotor van droomt als je zo een matchmaking in elkaar zet. Het zou een avondje kickboksen worden waar nog lang over nagesproken zou worden. Zo vocht drievoudig K-1 kampioen Peter Aerts hier zijn afscheidspartij. En ook Rodney Glunder, de martiale duizendpoot, kwam deze avond voor het laatst in actie in de ring. Er waren drie toernooien in de -70, -86 en de -95 kg klasse met vele topvechters als deelnemers. En daarnaast waren er nog zeven superfights met o.a. titelgevechten en kwamen zelfs kampioenen van verschillende klassen van de WFL tegen elkaar in actie.


SUPERFIGHTS: MURAT AYGUN PAKT WFL BELT IN SLUGFEST VS ERROL ZIMMERMAN

De avond was begonnen met een kort voorprogramma van drie partijen. Danero Hiffins versloeg hierin Gregory Tjauw dmv opgave in de 2e ronde. Kevin van Heeckeren boekte een punten overwinning op Karim Lahboub en Joey Mezieres won op punten van Akin Kocak.
De rest van de avond waren er louter A-Klasse partijen te zien. En naast de afscheidspartijen van Peter Aerts en Rodney Glunder, de toernooien waren er nog zeven superfight waaronder twee dames partijen.

In de eerste hoofdpartij wist Wisse Donavan een mooie overwinning te behalen op Jay Overmeer en Younes Smaili wist Jacky Dinges op punten de baas te blijven. Gokhan Cedik zou in eerste instantie uitkomen tegen Brian Douwes maar die was door het uitvallen van Boy Boy Martin doorgeschoven naar het 95 g toernooi. Zijn tegenstander werd nu Tarik Khabez die s'middags om 14.00 werd benaderd voor een partij terwijl hij net klaar was met zijn trappen looptraining en op het punt stond verder te gaan in de sportschool. Tarik zette ondanks geen voorbereiding een knappe partij neer en wist drie ronden de partij te domineren met sterke combinaties die regelmatig de waardering van het publiek wist op te roepen. Tarik won de partij op punten.
Een partij waar veel liefhebbers na uitgekeken hadden was die tussen Fred Sikking en Michael Duut. Twee vechters die bekend staan om hun vechtlust in de rust. Gelijk na de eerste gong ging Fred vel ten aanval en wist Michael te overrompelen en aan te slaan. Na de 8-tellen gaf Fred Michael geen rust en sloeg hem weer neer. En nu definitief waardoor Fred de partij knap op KO won in de 1e ronde.

De afsluiter van de avond was gelijk ook de knaller van de avond. De ervaren Errol Zimmerman en de man die de laatste steeds nadrukkelijker van zich laat horen, Murat Aygun, zette een waar slugfest neer voor de WFL zwaargewicht belt. Beide vechters laten zien voor maar een doel gekomen te zijn, namelijk de belt winnen. Murat heeft al snel het initiatief door sneller te zijn en te combineren met harde bok combinaties. Errol moet het meer hebben van de enkele actie maar deze zijn levensgevaarlijk. In de 2e ronde is er een raak en Murat gaat neer en moet 8-tellen hebben. Hij herstelt echter snel en trekt zelfs al snel na de 8-tellen de partij weer na zich toe. De 3e ronde en laatste ronde is helemaal een waar slugfest waar Murat fel aanvalt en Errol steeds vast zet maar het blijft gevaarlijk door de harde tegenaanvallen. Na drie ronden spektakel die de hele tent op zijn kop zette is het Murat Aygun die de partij en titel wint in een partij die nu al een van de, zo niet hardste, van het jaar genoemd kan worden.
Klik hier om het volledige fotoverslag te bekijken,


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Ahmed Elbiali Knock Outs
 

Ahmed Elbiali Knock Outs

BOKSEN 
Ahmed Elbiali Knock Outs
25 July 2017 / door Kemal bekijk
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk