next event
search
Fotoverslag WFL: SUPERFIGHTS

Fotoverslag WFL: SUPERFIGHTS

Apr 29, 2017 De WFL (World Fighting League) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top organisaties in het kickboksen. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd kan je stellen dat deze shows zich met de beste kunnen meten. En zeker het gala wat afgelopen zondag 23 april in het ‘Top Sport Centrum Almere’ werd gehouden. Dit gala kan nu al de naam dragen van kickboksgala van het jaar in ons land.

Het gala genaamd WFL: Champion VS Champion had een line up waar de liefhebbers alleen maar van konden smullen. En na genoeg alle partijen leverde ook nog het spektakel op waar je als promotor van droomt als je zo een matchmaking in elkaar zet. Het zou een avondje kickboksen worden waar nog lang over nagesproken zou worden. Zo vocht drievoudig K-1 kampioen Peter Aerts hier zijn afscheidspartij. En ook Rodney Glunder, de martiale duizendpoot, kwam deze avond voor het laatst in actie in de ring. Er waren drie toernooien in de -70, -86 en de -95 kg klasse met vele topvechters als deelnemers. En daarnaast waren er nog zeven superfights met o.a. titelgevechten en kwamen zelfs kampioenen van verschillende klassen van de WFL tegen elkaar in actie.


SUPERFIGHTS: MURAT AYGUN PAKT WFL BELT IN SLUGFEST VS ERROL ZIMMERMAN

De avond was begonnen met een kort voorprogramma van drie partijen. Danero Hiffins versloeg hierin Gregory Tjauw dmv opgave in de 2e ronde. Kevin van Heeckeren boekte een punten overwinning op Karim Lahboub en Joey Mezieres won op punten van Akin Kocak.
De rest van de avond waren er louter A-Klasse partijen te zien. En naast de afscheidspartijen van Peter Aerts en Rodney Glunder, de toernooien waren er nog zeven superfight waaronder twee dames partijen.

In de eerste hoofdpartij wist Wisse Donavan een mooie overwinning te behalen op Jay Overmeer en Younes Smaili wist Jacky Dinges op punten de baas te blijven. Gokhan Cedik zou in eerste instantie uitkomen tegen Brian Douwes maar die was door het uitvallen van Boy Boy Martin doorgeschoven naar het 95 g toernooi. Zijn tegenstander werd nu Tarik Khabez die s'middags om 14.00 werd benaderd voor een partij terwijl hij net klaar was met zijn trappen looptraining en op het punt stond verder te gaan in de sportschool. Tarik zette ondanks geen voorbereiding een knappe partij neer en wist drie ronden de partij te domineren met sterke combinaties die regelmatig de waardering van het publiek wist op te roepen. Tarik won de partij op punten.
Een partij waar veel liefhebbers na uitgekeken hadden was die tussen Fred Sikking en Michael Duut. Twee vechters die bekend staan om hun vechtlust in de rust. Gelijk na de eerste gong ging Fred vel ten aanval en wist Michael te overrompelen en aan te slaan. Na de 8-tellen gaf Fred Michael geen rust en sloeg hem weer neer. En nu definitief waardoor Fred de partij knap op KO won in de 1e ronde.

De afsluiter van de avond was gelijk ook de knaller van de avond. De ervaren Errol Zimmerman en de man die de laatste steeds nadrukkelijker van zich laat horen, Murat Aygun, zette een waar slugfest neer voor de WFL zwaargewicht belt. Beide vechters laten zien voor maar een doel gekomen te zijn, namelijk de belt winnen. Murat heeft al snel het initiatief door sneller te zijn en te combineren met harde bok combinaties. Errol moet het meer hebben van de enkele actie maar deze zijn levensgevaarlijk. In de 2e ronde is er een raak en Murat gaat neer en moet 8-tellen hebben. Hij herstelt echter snel en trekt zelfs al snel na de 8-tellen de partij weer na zich toe. De 3e ronde en laatste ronde is helemaal een waar slugfest waar Murat fel aanvalt en Errol steeds vast zet maar het blijft gevaarlijk door de harde tegenaanvallen. Na drie ronden spektakel die de hele tent op zijn kop zette is het Murat Aygun die de partij en titel wint in een partij die nu al een van de, zo niet hardste, van het jaar genoemd kan worden.
Klik hier om het volledige fotoverslag te bekijken,


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor - Boxing Training
 

Conor McGregor - Boxing Training

BOKSEN 
Conor McGregor - Boxing Training
21 May 2017 / door Kemal bekijk