next event
search
Joshua klopt Klitschko in historische titelstrijd

Joshua klopt Klitschko in historische titelstrijd

Apr 30, 2017 De Engelsman Anthony Joshua heeft het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht, de koningsklasse van het boksen, op zijn naam geschreven. Op een met 90.000 toeschouwers volgepakt Wembley versloeg hij oude krijger Vladimir Klitschko in een fantastische partij.

In aanloop naar het 'Gevecht van de Eeuw' was er al enorme aandacht voor het treffen geweest. De 27-jarige Joshua gold - niet alleen voor het fanatieke thuispubliek - als lichte favoriet tegen de oude Oekraïense krijger van 41 jaar. Inzet van het lucratieve gevecht waren de kampioensgordels van de IBO, WBA en IBF. Bij die laatste boksbond was Joshua vooraf de titelhouder, de andere twee wereldtitels waren nog vacant.

De hyperactieve sfeer werd bij de opkomst van beide boksers zo mogelijk nóg elektrischer. Klitschko kon rekenen op een striemend fluitconcert, terwijl Joshua uiteraard hartstochtelijk werd toegejuicht. Het God Save the Queen - het Britse volkslied - klonk vervolgens eveneens uit 90.000 kelen, waarmee de toon was gezet voor het gevecht over twaalf rondes van drie minuten.

Historisch

Het historische en enerverende duel ontbrandde pas écht in ronde vier. Daarin nam Klitschko met twee vroege klappen de overhand, maar Joshua explodeerde aan het begin van ronde vijf. Daardoor leek de Oekraïner volledig verslagen naar het canvas te gaan, maar hij herstelde zich en deelde vervolgens zelf eveneens een paar rake beuken uit.

Ronde zes begon vervolgens rustig, totdat Klitschko zijn tegenstander halverwege die ronde naar de grond sloeg. Nu was het Joshua die de handdoek leek te moeten gooien, maar ook híj stond op en overleefde de ronde. Uiteindelijk moest Joshua voor het eerst in zijn carrière aan een achtste bedrijf beginnen, nooit had hij langer hoeven vechten dan zeven rondes.

In de slotfase van het gevecht leek  de ervaring van Klitschko boven te komen drijven. Hij bepaalde het tempo, zonder zich daarbij te verstoppen. Dat was voor Joshua het sein om in de laatste twee rondes voor zijn laatste kansen te gaan vechten. En met succes. Klitschko ging in ronde elf wéér naar de grond, tot twee keer toe zelfs, maar evenzovaak stond hij op. De Oekraïner kon zich echter nauwelijks meer verweren, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de partij.

,,De beste man heeft vanavond gewonnen'', zei Klitschko, nadat hij door Joshua was geroemd als ,,een rolmodel binnen en buiten de ring''.

BronREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor - Boxing Training
 

Conor McGregor - Boxing Training

BOKSEN 
Conor McGregor - Boxing Training
21 May 2017 / door Kemal bekijk