next event
search
Filemon kan gevecht met collega fysiek en mentaal niet aan

Filemon kan gevecht met collega fysiek en mentaal niet aan

May 28, 2017 Filemon Wesselink neemt het toch niet op tegen Ajouad El Miloudi in de ring. Volgens BNN zit de presentator er "fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht". Nu Wesselink zich heeft teruggetrokken voor het kickboksgevecht, dat op 3 juni zou worden gehouden in Groningen, komt de vijfde en laatste aflevering van Filemon slaat door te vervallen.
"Een halfjaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed, totdat ik begon te sparren", zegt de presentator, die momenteel in Italië is om verslag te doen van de Ronde van Italië.

"Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten."

Chagrijnig

Via Facebook reageert El Miloudi op het nieuws: "Ik ben even heel chagrijnig geweest omdat ik 6 maanden lang veel heb moeten doen en laten. Laatste weken alleen maar broccoli en eieren gegeten en 2 keer per dag getraind. Verjaardagen en bruiloften heb ik geskipt en door heel weinig koolhydraten te eten was ik vaak chagrijnig en moe."

Ik ben in 6 maanden 17 Kilo afgevallen voor deze wedstrijd", vervolgt El Miloudi. "Blessures, stress en hard werken; jullie snappen dat de klap dan heel hard aankomt. (...) "Uiteindelijk kan ik niks anders dan Filemon te respecteren, het is wat het is. Ik heb respect voor zijn keuze en vind het dapper dat hij durft toe te geven dat het te zwaar is. Respect voor en grote dank aan iedereen die mij heeft getraind, gesteund en geholpen."

Spijtig

Wesselink werd getraind door drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky. In de laatste aflevering van Filemon slaat door, die zondagavond wordt uitgezonden, is te zien hoe hij zijn trainer en tegenstander op de hoogte brengt van zijn besluit. El Miloudi werd getraind door wereldkampioen Ramzi Tamaditi.

"Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal."

Als Wesselink "anders had gekund", had hij daar naar eigen zeggen zeker voor gekozen. "Ik ben echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst."


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135
 

UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135

MMA 
Forrest Griffin and Matt Parrino break down the changes in the rankings, including Holly Holm's move up at 135 pounds to No. 2. Plus, a look ahead to the huge lightweight showdown Sunday...
25 June 2017 / door Kemal bekijk
KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk
 

KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk

MMA 
Before BJ Penn returns to the Octagon at Fight Night Oklahoma City check out his last second KO of Sean Sherk back in 2008.
24 June 2017 / door Kemal bekijk
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
 

MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017

MMA 
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
23 June 2017 / door Kemal bekijk
Super Tricks and Moves in MMA
 

Super Tricks and Moves in MMA

MMA 
Super Creative Tricks, Punches and Moves in MMA! Flying uppercut, kicks, superman punch, flying armbar and submissions, rare submissions, double twist kicks and etc.
22 June 2017 / door Kemal bekijk
The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!
 

The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!

BOKSEN 
The most dazzling, sensational boxer to ever grace the world. Sugar Ray Robinson is regarded by many as the greatest boxer that ever lived pound for pound, some say hes the greatest...
21 June 2017 / door Kemal bekijk
Bruce Lee | The God Of MMA
 

Bruce Lee | The God Of MMA

MMA 
Bruce Lee was not only the first man to popularise Mixed Martial Arts, he is also the unprecedented master of it as well. Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 5 Bruce Lee...
20 June 2017 / door Kemal bekijk