next event
search
Fotoverslag part 2: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

Fotoverslag part 2: WORLD FIGHTING LEAGUE - MMA

May 30, 2017 De World Fighting League is al bekend om zijn spetterende kickboksgala’s die men de laatste jaren heeft neergezet in Nederland. Zo had men vorige maand nog het afscheid van K-1 legende Peter Aerts. Nu heeft de WFL ook zijn vleugels uitgespreid naar het MMA. Afgelopen zaterdag was in het ‘Topsport centrum’ in Almere de vuurdoop hiervan. Men had de tribunes afgeschermd en de grote zaal een mooie arena gebouwd met in het midden een octogan waar de wedstrijden in werden gehouden. En ondanks het zeer warme weer en de korte voorbereiding en beperkte reclame vooraf hadden de MMA fans de weg redelijk weten te vinden naar Almere. Hier werden zij getrakteerd op 18 MMA partijen waar van 12 pro partijen. En was er nog een viermans grappling toernooi. De WFL heeft ook een exclusieve deal met Spike in de wacht gesleept en zullen binnenkort veel van deze partijen te zien zijn op deze zender.

Mixfight was uiteraard ook weer ter plaatse voor een verslag en foto’s. Hier in dit tweede deel van het verslag de partijen na de laatste pauze.Het slotprogramma begon met een amateur partij waarin Dominique Schemmekes zijn tegenstander Imrane Lamkaddam al in de 1e ronde wist te verslaan met een ground and pound door ingrijpen van de scheidsrechter. Artur Szczepaniak wist een mooie overwinning binnen te slepen tegen Donavan Panayiolis over de volle drie ronden van vijf minuten. Hierna was het Fernando Groenhart die, nadat er 13 tegenstanders hadden bedankt om tegen hem uit te komen, zijn opwachting maakte tegen Suli Bull. Fernando begint te partij gelijk op de aanval maar wordt al snel naar de grond gehaald waar Suli een rear naked choke weet te plaatsen en Fernando al vroeg in de 1e ronde moet aftikken.

Reinier de Ridder weet ook zijn partij al in de 1e ronde te beslissen door Jaoud Kan te verslaan met een armbar. Dan is het Brian Lo-A-Njoe, een pionier uit de begin dagen van het MMA in Nederland, die na vele jaren weer in de ring verschijnt. Brian begint de partij goed en bestookt zijn tegenstander Harun Kina met stoten, trappen en enkele harde lowkicks. In het 2e deel van de ronde echter keert het tij als Harun Brian naar de grond weet te krijgen. Brian overleeft hier eerst nog een ground and pound maar moet dan enkele seconden voor het einde van de 1e ronde aftikken als een leglock van Harun goed vast zit. Ricardo Fyeet had zich deze avond anders voorgesteld toen hij de ring in kwam. Helaas niet om te vechten maar om mede te delen dat zijn partij geen doorgang kon vinden ivm een gebroken rib.Een Deja Vu in de ring was er tussen Viktor Kuku en Raymond Jarman. Tien jaar geleden in 2007 vochten beide gladiatoren al eens met elkaar in Ede. Toen won Raymond Jarman de partij op punten maar deze avond zouden de rollen omgedraaid zijn. De onlangs in huwelijk gestapte Raymond had verleden jaar nog op TKO gewonnen van Harun Kina die in de voorgaande Partij van Brian Lo-A-Njoe had gewonnen. Viktor Kuku en zijn opkomsten zijn altijd en beleving op zichzelf en ook vandaag kwam hij weer vol show en dans op. Die energie zette Kuku ook in de ring voort want met zijn snelle bewegelijke manier van vechten bestookte hij Raymond met stoten, trappen en gesprongen knieën. Raymond kon geen vat krijgen op deze Kuku, die ook moeilijk naar de grond te krijgen was. Enkele malen wist Raymond de partij op de grond te krijgen maar kon hier ook niet echt voordeel uit halen. Raymond bleef knokken voor wat hij waard was maar moest de partij laten aan een sterk vechtende Kuku.Andy Souwer is een levende legende in het kickboksen die nu aan een nieuwe carrière in het MMA is begonnen. En deze avond vocht hij voor het eerst in Nederland op MMA regels. Echter slecht nieuws was er omdat zijn Duitse tegenstander op het allerlaatste moment de partij cancelde. Hij zou betrokken zijn bij een kettingbotsing wat ik opving. De WFL is echter een organisatie die, zoals ook al eerder werd bewezen, niet op geeft zo lang er tijd is maar alles op alles zet om het publiek toch de beloofde partij voor te schotelen. Zo werd enkele uren voor de partij terwijl het gala al in volle gang was Massaro Glunder bereidt gevonden om tegen Andy Souwer aan te treden. Massaro zien we in Nederland weinig aan het werk maar in landen als Japan en China is hij vaste gast. Massaro, de zoon van de bekende MMA vechter Rodney Glunder, heeft echter geen MMA partijen op zijn naam staan en maakte vanavond zijn debuut in het MMA hier.

De eerste twee ronden houden Andy en Massaro elkaar goed in evenwicht. Andy heeft wat meer het initiatief maar Massaro blijft gevaarlijk. In de 3e ronde trekt Andy echter de partij naar zich toe. Hij verhoogt het tempo en haalt Massaro naar de grond. Massaro weet nog knap uit een ground and pound te ontsnappen maar kan niet meer onder de druk van Andy uit komen. Al snel weet Andy weer in ground and pound positie te komen waar hij stevig op Massaro in slaat en van uit deze positie pakt hij de arm van Massaro en trekt deze in een armbar waarop Massaro moet afkloppen.Het avondje MMA werd afgesloten met een partij tussen Brian Hooi en Paulo Boer. In deze partij wist Brian de partij goed te controleren met vooral zijn stoten. Paulo leek al halverwege de partij flink door zijn lucht te zitten en ook Brian had niet de power over om met zijn stoten de partij te beslissen. Hierdoor werd de partij uiteindelijk een punten overwinning voor Brian Hooi. 

Klik hier om het volledige fotoverslag te bekijken.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135
 

UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135

MMA 
Forrest Griffin and Matt Parrino break down the changes in the rankings, including Holly Holm's move up at 135 pounds to No. 2. Plus, a look ahead to the huge lightweight showdown Sunday...
25 June 2017 / door Kemal bekijk
KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk
 

KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk

MMA 
Before BJ Penn returns to the Octagon at Fight Night Oklahoma City check out his last second KO of Sean Sherk back in 2008.
24 June 2017 / door Kemal bekijk
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
 

MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017

MMA 
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
23 June 2017 / door Kemal bekijk
Super Tricks and Moves in MMA
 

Super Tricks and Moves in MMA

MMA 
Super Creative Tricks, Punches and Moves in MMA! Flying uppercut, kicks, superman punch, flying armbar and submissions, rare submissions, double twist kicks and etc.
22 June 2017 / door Kemal bekijk
The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!
 

The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!

BOKSEN 
The most dazzling, sensational boxer to ever grace the world. Sugar Ray Robinson is regarded by many as the greatest boxer that ever lived pound for pound, some say hes the greatest...
21 June 2017 / door Kemal bekijk
Bruce Lee | The God Of MMA
 

Bruce Lee | The God Of MMA

MMA 
Bruce Lee was not only the first man to popularise Mixed Martial Arts, he is also the unprecedented master of it as well. Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 5 Bruce Lee...
20 June 2017 / door Kemal bekijk