next event
search
Ippon voor Franssen: 'Een bevrijding’

Ippon voor Franssen: 'Een bevrijding’

May 4, 2017 Juul Franssen heeft het belangrijkste gevecht in haar judocarrière op overtuigende wijze gewonnen. In het kort geding, dat de 27-jarige judoka een paar maanden geleden tegen Judo Bond Nederland aanspande, versloeg ze de bond – om in judotermen te spreken – met een ippon. Oftewel, een vol punt.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, die woensdagmiddag om half 4 uitspraak deed, heeft beslist dat de judobond Franssen weer naar toernooien moet uitzenden. Ook dient de JBN haar opnieuw voor te dragen voor een A-status bij NOC*NSF, waar de judoka uit het Limburgse Reuver als nummer negen op de wereldranglijst in de gewichtsklasse tot 63 kilogram recht op heeft.

Door deze uitspraak blijft de olympische droom van Franssen (goud in Tokio 2020) levend en kan ze met haar eigen trainers in Hoogvliet en Rotterdam, Mark van der Ham en Hans Kroon, blijven werken. Ze hoeft zich niet fulltime op Papendal te vestigen, waar de JBN – in opdracht van NOC*NSF - sinds afgelopen najaar is gestart met een gecentraliseerd topsportprogramma. De voorzieningenrechter vindt wel dat de JBN van Franssen mag vragen dat ze zich zoveel mogelijk aansluit bij dit project op Papendal. De bond moet met een maatwerkoplossing komen, zoals ook gedaan is met onder anderen Kim Polling en Noël van ’t End, twee andere topjudoka’s.

Franssen reageerde bijzonder opgelucht: ,,Ik heb lang in onzekerheid gezeten of ik nog wel een judocarrière had. Dat ik nu mijn weg naar Tokio mag vervolgen, voelt als een bevrijding. Ik ben blij dat ik met mijn eigen trainers kan blijven werken, mijn winning team, en dat ik mijn sportcarrière kan blijven combineren met mijn opleiding.”

De beslissing van de voorzieningenrechter is een gevoelige tik voor de JBN en NOC*NSF, aangezien deze uitspraak waarschijnlijk een precedentwerking heeft.

BronREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor - Boxing Training
 

Conor McGregor - Boxing Training

BOKSEN 
Conor McGregor - Boxing Training
21 May 2017 / door Kemal bekijk