next event
search
Kickbokser Rico Verhoeven: ‘Ik ben altijd gemotiveerd’

Kickbokser Rico Verhoeven: ‘Ik ben altijd gemotiveerd’

May 18, 2017 Kickbokser Rico Verhoeven staat op zaterdag 20 mei voor het eerst sinds het gevecht met Badr Hari weer terug in de ring. Verhoeven werd uitgedaagd door de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ismael Lazaar en die uitdaging nam hij maar al te graag aan. In de Brabanthallen in Den Bosch vormen de twee zwaargewichten met vijf rondes het klapstuk van het kickboksgala met daarin verschillende wedstrijden in de series: GLORY 41 Holland and GLORY 41 SuperFight.

Het kickboksgala in de Brabanthallen begint met een vijftal wedstrijden voor het GLORY 41 Holland-tournament, waarbij verschillende kickboksers uitkomen voor Nederland. Daarna volgt de GLORY 41 SuperFight Series met als laatste wedstrijd van de avond: Rico Verhoeven vs. Ismael Lazaar. Lazaar is een voormalig Enfusion zwaargewichtkampioen, maar hij tekende onlangs bij GLORY, ’s werelds grootste kickbokspromotor. Afgelopen woensdag werden de topatleten het hemd van het lijf gevraagd door vijftien kinderen die hun idolen mochten ontmoeten tijdens de persconferentie. Ismael Lazaar, die van de afgelopen vijf wedstrijden er vier heeft gewonnen, liet weten dat hij er zin in heeft. “Het voelt alsof dit mijn moment is.”

Afleiding
Rico bleef echter nuchter en stelde dat zijn tegenstanders altijd enorm veel zelfvertrouwen hebben, voor ze met hem in de ring stappen. Zelf blaakt hij ook van het zelfvertrouwen, maar dat is volgens Rico geen gevaar. “Ik ben altijd gemotiveerd of het nu Ismael is of Badr.” Ook het feit dat Rico steeds meer als een Bekende Nederlander wordt gezien, leidt hem niet af van zijn wedstrijden. Hij is juist blij dat zijn sport de aandacht krijgt die het verdient. De aanwezige jongeren vroegen Rico onder andere wanneer hij ging vechten met Remy Bonjasky. “Goede vraag. Iedereen had hier tegenover mij kunnen staan, maar veel mensen schieten rooksignalen en als het puntje bij paaltje komt haken ze toch af. Daarom ben ik blij dat Ismael er is.” Dat Rico beschermd zou worden door GLORY ontkende de Halsternaar. “Ik daagde zelf Badr Hari uit en GLORY heeft het geregeld.”

Kindje
Rico kondigde onlangs aan dat zijn vrouw zwanger is van een derde kindje. De baby wordt in september verwacht, precies negen maanden na het gevecht met Badr Hari. In een filmpje liet Rico weten dat er al eerder is gesproken over een derde kindje, maar na de wedstrijd werd de knoop doorgehakt. “Twee weken nadat we die beslissing hadden gemaakt, raakte ik de bulls eye weer.” Ondertussen is Rico ook nog druk bezig met het volgen van acteerlessen en -workshops. “Ik probeer bezig te blijven om meer ervaringen op te doen en me er comfortabeler bij te voelen, dat is hetzelfde als bij kickboksen.”

BronREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Ahmed Elbiali Knock Outs
 

Ahmed Elbiali Knock Outs

BOKSEN 
Ahmed Elbiali Knock Outs
25 July 2017 / door Kemal bekijk
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk