next event
search
Kickbokser Rico Verhoeven: ‘Ik ben altijd gemotiveerd’

Kickbokser Rico Verhoeven: ‘Ik ben altijd gemotiveerd’

May 18, 2017 Kickbokser Rico Verhoeven staat op zaterdag 20 mei voor het eerst sinds het gevecht met Badr Hari weer terug in de ring. Verhoeven werd uitgedaagd door de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ismael Lazaar en die uitdaging nam hij maar al te graag aan. In de Brabanthallen in Den Bosch vormen de twee zwaargewichten met vijf rondes het klapstuk van het kickboksgala met daarin verschillende wedstrijden in de series: GLORY 41 Holland and GLORY 41 SuperFight.

Het kickboksgala in de Brabanthallen begint met een vijftal wedstrijden voor het GLORY 41 Holland-tournament, waarbij verschillende kickboksers uitkomen voor Nederland. Daarna volgt de GLORY 41 SuperFight Series met als laatste wedstrijd van de avond: Rico Verhoeven vs. Ismael Lazaar. Lazaar is een voormalig Enfusion zwaargewichtkampioen, maar hij tekende onlangs bij GLORY, ’s werelds grootste kickbokspromotor. Afgelopen woensdag werden de topatleten het hemd van het lijf gevraagd door vijftien kinderen die hun idolen mochten ontmoeten tijdens de persconferentie. Ismael Lazaar, die van de afgelopen vijf wedstrijden er vier heeft gewonnen, liet weten dat hij er zin in heeft. “Het voelt alsof dit mijn moment is.”

Afleiding
Rico bleef echter nuchter en stelde dat zijn tegenstanders altijd enorm veel zelfvertrouwen hebben, voor ze met hem in de ring stappen. Zelf blaakt hij ook van het zelfvertrouwen, maar dat is volgens Rico geen gevaar. “Ik ben altijd gemotiveerd of het nu Ismael is of Badr.” Ook het feit dat Rico steeds meer als een Bekende Nederlander wordt gezien, leidt hem niet af van zijn wedstrijden. Hij is juist blij dat zijn sport de aandacht krijgt die het verdient. De aanwezige jongeren vroegen Rico onder andere wanneer hij ging vechten met Remy Bonjasky. “Goede vraag. Iedereen had hier tegenover mij kunnen staan, maar veel mensen schieten rooksignalen en als het puntje bij paaltje komt haken ze toch af. Daarom ben ik blij dat Ismael er is.” Dat Rico beschermd zou worden door GLORY ontkende de Halsternaar. “Ik daagde zelf Badr Hari uit en GLORY heeft het geregeld.”

Kindje
Rico kondigde onlangs aan dat zijn vrouw zwanger is van een derde kindje. De baby wordt in september verwacht, precies negen maanden na het gevecht met Badr Hari. In een filmpje liet Rico weten dat er al eerder is gesproken over een derde kindje, maar na de wedstrijd werd de knoop doorgehakt. “Twee weken nadat we die beslissing hadden gemaakt, raakte ik de bulls eye weer.” Ondertussen is Rico ook nog druk bezig met het volgen van acteerlessen en -workshops. “Ik probeer bezig te blijven om meer ervaringen op te doen en me er comfortabeler bij te voelen, dat is hetzelfde als bij kickboksen.”

BronREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor - Boxing Training
 

Conor McGregor - Boxing Training

BOKSEN 
Conor McGregor - Boxing Training
21 May 2017 / door Kemal bekijk