next event
search
Mixfight special: Regian Eersel, de grote onbekende

Mixfight special: Regian Eersel, de grote onbekende

May 1, 2017 In ons eigen land is Regian Eersel de grote onbekende en zien we hem weinig in actie. Voor de Kickboks en Muaythai fans echter die verder kijken dan onze landsgrenzen is hij absoluut geen onbekende.

Van Amerika tot China laat hij namelijk een spoor van vernieling achter. Op grote internationale evenementen als Lion Fight en Wu Ling Fen is hij een grote ster. En niet voor niets want zo won hij bv zijn laatste zeven partijen allemaal op KO.
Het begon voor de 24-jarige Regian Eersel allemaal zo een 10 jaar gleden toen hij als 15-jarige jongen bij Sityodtong, de sportschool van Paul en Vincent Pengel, binnenliep om te gaan trainen. Gefascineerd door de K-1 partijen op tv en youtube wilde hij niets liever dan deze sport zelf ook beoefenen en zocht op internet de dichtstbijzijnde sportschool op wat hem bij Sityodtong in Amsterdam bracht.

Na die eerste training wist hij gelijk dat hij meer wilde en zo snel mogelijk ook zelf de ring in wilde om wedstrijden te vechten. Het geen zes maanden later ook gebeurde en hij nerveus als 16-jarige jongen moest aantreden tegen in zijn ogen een grote man van 23 jaar. Het zou zijn eerste overwinning worden van de zesenveertig in de vijftig partijen die hij sindsdien vocht.

Overwinningen die hij over de hele wereld op grote gala’s behaalde bij organisaties als Wu Lin Fen in China, Mixfight in Duitsland en Turkije, W5 in Rusland en Lion Fight in Amerika. Vooral bij deze laatste organisatie, waar op Full MuayThai rules wordt gevochten, wist hij naam te maken. Eerst door als invaller de grote Amerikaanse ster van deze organisatie KO te trappen en later zelf kampioen van Lion Fight te worden.

Reden voor Mixfight om af te reizen naar ARJ Trainingen in Den Haag waar Regian Eersel zijn wekelijkse sparringstraining volgde om hem te interviewen.Naam: Regian Eersel
Bijnaam: The Immortal
Geboortedatum: 16-12-1992
Gewicht: 74-80 kg
Lengte: 1.89 cm
Vechtrecord: 46-4-0, 19 KO


Hoi Regian, we zijn hier bij ARJ Trainingen in Den Haag waar je aan het sparren ben maar als ik me niet vergis train je bij Sityodtong in Amsterdam?

Ik zit bij Sityodtong Amsterdam o.l.v Paul/Vincent Pengel. We zijn een klein team en trainen in de gym van Raymond Joval/Boksteam ABC. Hier train ik en bereid ik mij voor op wedstrijden. Ook gaan we 1x per week naar Arj Trainingen in Den Haag o.l.v. Mike Polanen (mijn manager) om te sparren.

Je hebt ook een bijzondere bijnaam ‘The Immortal’. Hoe ben je aan deze naam gekomen?

Ik ben aan die bijnaam gekomen toen ik in de C en B vocht. Tijdens de rondes heb je 1 min om water te drinken en bij te komen en naar je coach te luisteren. Ik kwam meestal dan de hoek in, kwam in adem dronk een slok water. Mijn trainer gaf me wat tips en dan ging ik in het midden van de ring staan. Dan stond ik daar 30 sec naar mijn tegenstander te kijken. Ook heb ik maar 1 keer 8 tellen gehad en ben nooit Ko gegaan.

Heb je zelf favorieten / voorbeelden in het Kickboksen/Muaythai?

Mijn favoriet was altijd Tyrone Spong.
Wat voor een type vechter ben je en wat zijn je sterke wapens?

Ik ben meer een counter-vechter. Ik vind dat ik in alles wel sterk ben, ik heb knok outs met zowel mijn armen als benen en knieën.

Je hebt 46 partijen gewonnen. Welke vechters heb je o.a. al verslagen?

Ik heb o.a. Khalid Bourdiff, Jo Nattuwat en Jake Purdy verslagen.

In Nederland zien we je weinig maar in het buitenland ben je erg actief. Waar en bij welke organisaties heb je gevochten?

Ja dat klopt, heb in veel landen gevochten vind ik zelf. Heb voor k-1 in Azerbaijan gevochten, Mixfightgala in Turkije en Duitsland, Wu Lin Feng in China, Legacy en Lion Fight in Amerika, W5 in Rusland, Force One in Griekenland. Vooral in Amerika staan er wat leuke zaken op het programma momenteel.
Zoals we al zeiden in ons land zien we je amper aan het werk maar in het buitenland heb je een grote naam opgebouwd. Een van je grote overwinningen die Amerika schokte bv was je KO overwinning op de zeer hoog aangeschreven kampioen ‘Smokin’ Jo Nattuwat op Lion Fight. Wat gebeurde er?

Ik kreeg van Mike Polanen de kans om voor Lion Fight in Amerika te vechten tegen de huidige kampioen. Dit gevecht was helaas geen titelgevecht maar wel een Full Muaythai gevecht op 72kg. Ik wist dat dit een belangrijk gevecht zou worden want als ik van de kampioen zou winnen zouden er veel ogen op mij gericht worden. Het gevecht was best zwaar, maar gelukkig won ik door middel van KO met een high kick in de laatste ronde.

Voor dezelfde organisatie won je later ook de titel en heb je deze ook succesvol verdedigd. Wat kan je vertellen over deze titelpartijen?

Ja dat klopt, doordat ik van Jo Nattuwat had gewonnen kreeg ik de kans om voor de wereldtitel op mijn eigen gewicht te vechten. Heb hier ontzettend hard voor getraind. Mijn titelgevecht won ik op KO in de 2e ronde. Een paar maanden later moest ik de Lion Fight titel alweer verdedigen tegen Dc Pratt. Ook ontzettend hard voor getraind. Dat gevecht heb ik ook gewonnen op Ko in de 1e ronde.
Je vecht op Full MuayThai rules op Lion Fight. Wat vindt je van deze regels? En heb je nog voorkeuren op welke regels je vecht?

In het begin moest ik wennen aan de regels omdat we zelf in Nederland bijna nooit meer op Full Muaythai regels vechten. Maar heb er veel op getraind en voel me er lekker bij. Het maakt mij niet zoveel uit op wat voor regels ik vecht. Ben allebei nu gewend en voel me er lekker bij.

In het buitenland heb je een grote naam opgebouwd maar in Nederland zullen veel vechtsportliefhebbers jou niet zo goed kennen. Hoe komt het dat we je in Nederland zo weinig in actie zien?

Klopt, hier in Nederland willen promotors dat, mocht je redelijk willen verdienen, je tafels/kaartjes gaat verkopen. Ik wil me alleen concentreren op het vechten. Bovendien ken ik niet eens mensen die 1000,- willen neerleggen voor een tafel. Men kijkt niet meer naar de kwaliteit en naar het spektakel waarde maar naar wie het beste verkoopt.Met je staat van dienst is het jammer dat je weinig in Nederland te zien bent. Zou je graag hier een paar grote partijen willen vechten?

Ja klopt vind ik ook jammer. Als ik een leuke aanbieding krijg en een leuke tegenstander zou ik maar al te graag in Nederland willen vechten.

Gezien jouw fightrecord en je recente winning streak met zeven KO overwinningen op rij wat lijkt jou mooie tegenstanders om hier in Nederland tegen te vechten?

Ik heb niet specifiek iemand op het oog maar heb wel een aantal namen waarvan ik denk dat het een knalpartij/uitdaging voor mij zal zijn: Nieky Holzken, Murthel Groenhart, Darryl Sichtman.

Je noemt een paar mooie namen. Hoe zie je jouw kansen tegen hen in?

Ik denk dat ik zeker kans maak. Mochten deze gevechten plaats vinden zal ik de underdog zijn. Maar voor de mensen die mij kennen weten dat dat mij juist extra motiveert.Als we naar de toekomst kijken heb je nog bepaalde doelen op het oog in de sport?

Ik wil zoveel mogelijk vechten. Uiteindelijk heb ik twee doelen. Dat mensen mijn naam kennen en weten dat als ik vecht ze een knokpartij kunnen verwachten. De tweede is dat ik van het vechten uiteindelijk kan leven of iets leuks kan opbouwen zoals een eigen gym.

heb je verder nog iets te melden aan je fans

Ik wil mijn Fans enorm bedanken voor alle steun, de kansen in het buitenland en de waardering die je in het buitenland krijgt ongelooflijk! Verder wil ik Sityodtong en ARJ trainingen bedanken voor de begeleiding en alle mooie kansen!
En dit is nog maar het begin.......Watch out for Regian "The Immortal" Eersel!!!!REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Ahmed Elbiali Knock Outs
 

Ahmed Elbiali Knock Outs

BOKSEN 
Ahmed Elbiali Knock Outs
25 July 2017 / door Kemal bekijk
The Best Unbeaten Runs In Boxing!
 

The Best Unbeaten Runs In Boxing!

BOKSEN 
Did you know a boxer has remained unbeaten in over 100 fights in a row? You did? Ok how a about two? Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 20 longest unbeaten streaks in boxing
24 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 4
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 4

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. Part 4 features 5 awesome boxing matches all in 60fps with fast paced, quick action...
23 July 2017 / door Kemal bekijk
The Very Best Boxing Moments | Vol 3
 

The Very Best Boxing Moments | Vol 3

BOKSEN 
Boxing Legends TV continues the series taking a look at the very best moments in recent boxing history. This episode is a heavyweight special, featuring 5 awesome boxing matches all in...
22 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana
 

UFC 214 Free Fight: Tonya Evinger vs Irene Aldana

MMA 
MMA veteran Tonya Evinger makes the jump from Invicta FC to fighting Cris Cyborg for the UFC featherweight title at UFC 213 live on Pay-Per-View.
21 July 2017 / door Kemal bekijk
UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith
 

UFC 214 Free Fight: Cris Cyborg vs Leslie Smith

MMA 
Watch Cris Cyborg's UFC debut against Leslie Smith in Brazil at UFC 198 last year. Cyborg faces Tonya Evinger for the featherweight championship at UFC 214 on July 29 live on Pay-Per-View.
20 July 2017 / door Kemal bekijk