next event
search
Reactie Germaine de Randamie over titelverdediging tegen

Reactie Germaine de Randamie over titelverdediging tegen "Cyborg"

May 30, 2017 Eerder dit jaar won Germaine de Randamie tijdens UFC 208 de vedergewicht titel tegen voormalig bantamgewicht kampioen Holly Holm. Germaine werd daarmee de eerste vedergewicht kampioen bij de vrouwen in de de UFC.

Het was sindsdien de bedoeling van de UFC om Germaine haar titel te laten verdedigen tegen Cris "Cyborg" Justino. Germaine plaatste gisteren onderstaande reactie op haar Facebook pagina en legt daarin uit waarom het gevecht tegen “Cyborg” voorlopig niet zal plaats vinden

Germaine  de Randamie:

"Lieve allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik iets heb gepost. Maar naar aanleiding van de ontstane commotie voel ik toch de noodzaak om iets van me te laten horen en de lucht wat te klaren ( voor zover mogelijk ).

Het is absoluut niet zo, dat alles dat er word gezegd me niks doet. Ook ik ben een mens en ook ik heb gevoelens. Ondanks het feit, dat ik altijd positief in het leven sta doen de opmerkingen mij meer dan ik had gehoopt. De positieve maar ook zeker de negatieve.

Het gevecht tussen mij en Chris Cyborg is mij vorig jaar november aangeboden. Ook toen had ik al mijn bedenkingen maar heb toch het gevecht geaccepteerd. Chris Cyborg heeft het gevecht afgewezen, omdat zij niet het gewicht van 66 kilo kon halen in twaalf weken tijd. Een maand later werd ze bezocht door de USADA en kwam niet door de test. De rest van het verhaal is bekend.

Mijn reden om het gevecht nu af te wijzen heeft niks, maar dan ook helemaal niks te maken met dat ik bang ben.
Ik ben namelijk van mening dat als je topsport wilt beoefenen je dit doet zonder middelen die de spiermassa kunnen beïnvloeden. Ik - als topsporter - heb altijd keihard getraind, altijd op mijn eten gelet en 18 jaar van mijn leven in het teken van sporten gezet zonder ook maar één middel te gebruiken wat niet is toegestaan.
Iedereen heeft zijn of haar mening hierover en dat mag. Maar dat mensen denken te weten wat mijn beweegredenen zijn/waren gaat mij niet in de koude kleren zitten.

Ik werk fulltime en onregelmatig wat heel veel tijd in beslag neemt. Daarnaast is er nog steeds een grote onduidelijk over mijn hand. Ik heb 14 juni een afspraak met de arts en dan word er besloten of er geopereerd gaat worden. Ook deze optie moet ik dusdanig afwegen, want er bestaat een grote kans dat mijn pezen/zenuwen dusdanige schade kunnen op lopen waardoor ik mijn hand niet meer optimaal zou kunnen gebruiken.

Tijdens de onderhandelingen over het gevecht met Holly Holm, heb ik vooraf gezegd dat ik na dit gevecht terug wil naar mijn natuurlijke gewichtsklasse van 61 kilo. Mijn taak daar is nog niet afgerond

De UFC heeft mijn toen toegezegd dat dit geen enkel probleem zou zijn en ik ook gewoon kan terug keren naar mijn natuurlijke gewichtsklasse.
Dit is dus ook waar ik mij dit moment op focus.

Toen ik 18 jaar geleden verliefd werd op de vechtsport had ik 1 doel. Mijn grote liefde delen met andere die dezelfde liefde voor de vechtsport hebben als ik!! Dit is mijn doel en zal ook altijd mijn doel blijven.

Ik wil iedereen bedanken die altijd voor me klaar hebben gestaan en me nog altijd steunen door dik en dun!! You guys rock

For all the haters; To Bad!! " the IronLady" is far from done

"DIE WITH MEMORIES, NOT DREAMS"

 REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Best Knockout Combos in MMA
 

Best Knockout Combos in MMA

Best Knockout and Knockdown Combos in MMA. Combinations that are capable of putting your opponent on the shoulder blades.
17 August 2017 / door Kemal bekijk
Polaris 5: Tonon vs Danis 2 - Saturday on UFC FIGHT PASS
 

Polaris 5: Tonon vs Danis 2 - Saturday on UFC FIGHT PASS

MMA 
Polaris 5 is live on UFC FIGHT PASS on Saturday at 1:30pm ET with bouts including Jake Shields vs Dan Strauss, Brad Pickett vs Phil Harris and a main event rematch between Garry Tonon and...
16 August 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor Discusses Mayweather, Racism Accusations, Malignaggi, $100M payday
 

Conor McGregor Discusses Mayweather, Racism Accusations, Malignaggi, $100M payday

BOKSEN 
Ahead of his highly anticipated fight against Floyd Mayweather, Conor McGregor discusses the journey to the fight, fatherhood, being accused of racism, his expected $100 million payday,...
15 August 2017 / door Kemal bekijk
Is This The Hardest Puncher In Boxing Ever!?!?
 

Is This The Hardest Puncher In Boxing Ever!?!?

BOKSEN 
This is our personal pick for the hardest puncher in boxing history pound for pound, take a look for yourself as Boxing Legends TV counts down the greatest Julian Jackson Knock0uts
14 August 2017 / door Kemal bekijk
Mayweather vs McGregor: Conor McGregor Media Day Scrum
 

Mayweather vs McGregor: Conor McGregor Media Day Scrum

BOKSEN 
Conor McGregor answers questions from the media at the UFC Performance Institute ahead of Mayweather vs McGregor on August 26 on PPV. Floyd Mayweather vs Conor McGregor is a 12-round...
13 August 2017 / door Kemal bekijk
SnoopCast - Week 5 Highlights
 

SnoopCast - Week 5 Highlights

MMA 
Every Tuesday on UFC FIGHT PASS Snoop Dogg will bring his irreverent humor and freestyle commentary to Dana White's Tuesday Night Contender Series. Joining him on SnoopCast is newly...
12 August 2017 / door Kemal bekijk