next event
search
Tyson Fury duidelijk: Met één arm win ik nog van Joshua

Tyson Fury duidelijk: Met één arm win ik nog van Joshua

May 3, 2017 Voormalig wereldkampioen Tyson Fury begint weer langzaam de oude te worden. De Britse profbokser raakte vorig jaar als drievoudig titelhouder bij de zwaargewichten (WBO, IBO, WBA) volledig de kluts kwijt. Hij raakte aan de drank, nam drugs en werd zo depressief dat hij zelfs niet meer wilde leven. Fury is er inmiddels weer helemaal bovenop. ,,Met dank aan God'', zo liet hij weten.

In een trainingskamp in Marbella bereidt Fury zich voor op zijn tweede loopbaan in het boksen. In Zuid-Spanje bekeek hij ook het spectaculaire gevecht zaterdag op Wembley tussen zijn landgenoot Anthony Joshua en de Oekraïner Vladimir Klitsjko. Na een topduel met wisselende kansen wist de 27-jarige thuisbokser in de elfde ronde zijn 41-jarige opponent uit te schakelen.

,,Fury, waar ben je?'', riep de nieuwe bokskoning kort na zijn indrukwekkende triomf. Fury pakte in Marbella snel de handschoen op en liet zich verbaal ouderwets gelden. ,,Om Joshua te verslaan, heb ik niet eens een opwarmpartij nodig. Met één arm vastgebonden op mijn rug win ik nog van hem. Hij is niet meer dan een opgepompte gewichtheffer. Maar hij heeft het tegen Klitsjko prima gedaan.''

Fury, die Klitsjko in 2015 verrassend onttroonde als de onbetwiste kampioen, moet volgende week bij een hoorzitting verschijnen van de Britse toezichthouder in het boksen. Hij hoopt zijn licentie terug te krijgen, die hij door onder meer een dopingzaak verspeelde. Daarna wacht mogelijk Joshua, al is een een rematch tegen Klitsjko voor de nieuwe wereldkampioen eveneens een optie.

BronREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Gary Russell Jr Knock Outs
 

Gary Russell Jr Knock Outs

BOKSEN 
Gary Russell Jr Knock Outs
26 May 2017 / door Kemal bekijk
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
 

Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs

BOKSEN 
Tony 'Bomber' Bellew Knock Outs
25 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: UFC Breakdown
 

Fight Night Stockholm: UFC Breakdown

MMA 
John Gooden, Dan Hardy and Nick Peet are back for the Fight Night Stockholm: Gustafsson vs Teixeira breakdown and take a closer look at the intriguing story lines up and down the card.
24 May 2017 / door Kemal bekijk
Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview
 

Fight Night Stockholm: Oezdemir vs Cirkunov - Joe Rogan Preview

MMA 
Joe Rogan breaks down the co-main event of Fight Night Stockholm between Volkan Oezdemir and Misha Cirkunov going down Sunday on FS1.
23 May 2017 / door Kemal bekijk
UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira
 

UFC Fight Night Countdown: Gustafsson vs. Teixeira

MMA 
In the sport’s most riveting division, two of the world’s best light heavyweights prepare for a clash that will launch one back into title contention. Swedish contender Alexander...
22 May 2017 / door Kemal bekijk
Conor McGregor - Boxing Training
 

Conor McGregor - Boxing Training

BOKSEN 
Conor McGregor - Boxing Training
21 May 2017 / door Kemal bekijk