next event
search
2e NK Full Contact Karate 11 juni in Topsporthal Almere

2e NK Full Contact Karate 11 juni in Topsporthal Almere

Jun 6, 2017 Na het ‘doorslaand’ succes van de eerste editie, voor de tweede keer in de historie: full contact karateka's strijden op 11 juni 2017 in Topsportcentrum Almere om de ‘Undisputed’ Nederlandse titels!

Zoveel bonden, zoveel kampioenen, zoveel reglementen, zoveel variaties op de veiligheidsvoorwaarden – en altijd de vergelijking: is de kampioen van deze bond sterker dan die andere? Of andersom? Die vraag werd vorig jaar in Sportpaleis Ahoy’ overtuigend beantwoord. En dat zal op 11 juni weer gebeuren.

 

Ééndaags karatefestijn

Was het succesvolle NK 2016 verdeeld over twee dagen,  één dag voor de jeugd en een dag voor de volwassenen, in 2017 is de organisatie erin geslaagd dit te veranderen. Vanwege de bijzonder goede capaciteit van Topsportcentrum Almere, de talrijke aanwezige faciliteiten en de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers kan op zondag 11 juni zowel het NK Jeugd als het NK Volwassenen plaats vinden. Een unieke gebeurtenis en nieuw in de geschiedenis van het full contact karate in Nederland.

 

De titel ‘Undisputed’ is het hoogst haalbare in de vechtsportwereld. Kampioen van alle bonden, van iedereen. De hoogste eer en een predikaat dat altijd in de herinnering blijft. In het harde, maar streng gereglementeerde en buitengewoon gedisciplineerde full contact karate waarin onder andere de KO – vaak via spectaculaire technieken - een overwinning oplevert, is Nederland al jarenlang een wereldwijd gereputeerde natie. 

Nu nemen de beste vechters van ons land, zonder uitzondering wereldwijd gevreesd en gerespecteerd, het voor de tweede keer onderling tegen elkaar op. De wedstrijden staan bekend om de snelheid en kracht van de technieken, maar bovenal om de sportiviteit en het ‘gentlemanship’ van de vechters.

Een geweldig vechtsportspektakel, toegankelijk voor publiek in de ongekende ambiance van Topsportcentrum Almere.

 

NK Fullcontact in Almere: ook de jeugd komt aan bod op het Nederlands Kampioenschap.

Naast de volwassenen mag ook de jeugd op zondag 11 juni aantreden. Onder strikte waarborging van de veiligheid van de jeugdige deelnemers gaan ook jonge karateka's strijden om de titels. Uiteraard vechten zij volgens een speciaal reglement waarbij bescherming van de vechters voorop staat, terwijl het wedstrijdelement bewaard blijft. Ook dit evenement kent al inschrijving van topkarateka en zal wederom een sportief hoogtepunt worden in de geschiedenis van het full contact karate, dat wereldwijd tientallen miljoenen beoefenaars kent.

De wedstrijden worden georganiseerd onder auspiciën van de ‘paraplu-organisatie’ de NFCKO.

Voor meer info, ook omtrent deelname en deelnemers: www.nk-karate.nl en http://nkjeugdnfcko.nl. Info van dag tot dag op Facebook: Nederlandse Kyokushin Karate Kampioenschappen.,REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135
 

UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135

MMA 
Forrest Griffin and Matt Parrino break down the changes in the rankings, including Holly Holm's move up at 135 pounds to No. 2. Plus, a look ahead to the huge lightweight showdown Sunday...
25 June 2017 / door Kemal bekijk
KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk
 

KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk

MMA 
Before BJ Penn returns to the Octagon at Fight Night Oklahoma City check out his last second KO of Sean Sherk back in 2008.
24 June 2017 / door Kemal bekijk
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
 

MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017

MMA 
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
23 June 2017 / door Kemal bekijk
Super Tricks and Moves in MMA
 

Super Tricks and Moves in MMA

MMA 
Super Creative Tricks, Punches and Moves in MMA! Flying uppercut, kicks, superman punch, flying armbar and submissions, rare submissions, double twist kicks and etc.
22 June 2017 / door Kemal bekijk
The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!
 

The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!

BOKSEN 
The most dazzling, sensational boxer to ever grace the world. Sugar Ray Robinson is regarded by many as the greatest boxer that ever lived pound for pound, some say hes the greatest...
21 June 2017 / door Kemal bekijk
Bruce Lee | The God Of MMA
 

Bruce Lee | The God Of MMA

MMA 
Bruce Lee was not only the first man to popularise Mixed Martial Arts, he is also the unprecedented master of it as well. Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 5 Bruce Lee...
20 June 2017 / door Kemal bekijk