next event
search
De Randamie: ’UFC is nog lang niet van mij af’Bron foto:

De Randamie: ’UFC is nog lang niet van mij af’

Jun 21, 2017 De Nederlandse MMA-vechtster Germaine de Randamie zag haar wereldtitel in het vedergewicht van de Ultimate Fighting Championship (UFC) afgepakt worden, maar is nog altijd zeer strijdlustig.
De Randamie won in februari ten koste van de Amerikaanse Holly Holm de wereldtitel bij de grootste MMA-organisatie ter wereld. De 33-jarige Utrechtse deelde aan het einde van de tweede én derde ronde na de bel nog enkele rake klappen uit. Het resulteerde in een officiële waarschuwing van de scheidsrechter, waar het Amerikaanse kamp schreeuwde om puntenaftrek.

Holm ging in eerste instantie in beroep maar trok dit later in. Met het nieuwe gevecht om de wereldtitel heeft de UFC nu besloten om de kampioensgordel van De Randamie te ontnemen. Ze wilde zelf haar titel niet verdedigen tegen Cyborg, wat het oorspronkelijke plan was van de UFC, vanwege het dopingverleden van de Braziliaanse.

„Ik ben voor fair play ”, aldus De Randamie. „Cyborg is al meerdere keren op doping betrapt. Ik vertrouw het niet. Mijn gezondheid staat voorop. Ik wist niet dat de consequentie was dat ik hierdoor mijn titel zou kwijtraken, maar ik weet dat ik hier uiteindelijk sterker uitkom. Dat ik gestript ben, betekent absoluut niet dat ik stop. De UFC is nog lang niet van mij af.”

De Braziliaanse Cris ’Cyborg’ Justino en de Australische Megan Anderson zijn aangewezen om op 29 juli uit te maken wie de nieuwe wereldkampioene wordt.

Bron



REACTIES