next event
search
Müllenberg man met een missie

Müllenberg man met een missie

Jun 15, 2017 Peter Müllenberg maakte ruim een maand geleden bekend een rustperiode in te lassen, zodat hij meer tijd kon doorbrengen met zijn gezin. Drie weken later kwam de 29-jarige bokser, mede op aandringen van het thuisfront, echter alweer terug op dat besluit. En dus stapt de Tukker vandaag in het vliegtuig naar Charkov, waar komend weekeinde de Europese kampioenschappen beginnen.
Dat was een korte time-out. Waarom heb je de bokshandschoenen zo snel weer aangetrokken?

Müllenberg: „Het was de bedoeling dat ik vorig jaar zomer na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (uitschakeling in achtste finale, red.) gas terug zou nemen, zodat ik meer thuis kon zijn bij mijn zoontje Noah en verloofde Essja. Dat ging een half jaar goed. Toen ik hersteld was van de operaties die ik heb ondergaan aan onder meer mijn hand en neus, verviel ik echter direct in mijn oude patroon. Vanaf het moment dat ik weer mocht stoten, stond alles weer in het teken van het boksen. Dat voelde niet goed. Daarom besloot ik om dit jaar de NK, EK en WK over te slaan. Achteraf gezien was dat een te radicaal besluit. Mijn vriendin zei ook: ’De Europese titelstrijd is zo dichtbij, je bent zo sterk en het boksen is zo belangrijk voor je. Ga naar de EK en zorg dat je die medaille pakt.’ Met die woorden in mijn achterhoofd stap ik in Oekraïne de ring in.”

Hoe moeilijk is het om vanwege de EK meteen weer bijna twee weken van huis te zijn?

„Mijn zoontje is 3 jaar en ik vind het confronterend dat hij nu zelf zegt: ’Papa weer weg’. Ik merk aan zijn gedrag dat hij het niet leuk vindt. Maar ik heb hem beloofd dat we lekker op vakantie gaan, zodra ik terug ben. Bijna een vorm van omkopen, haha. Omdat ik in de afgelopen jaren vaak ben weggeweest, heb ik te veel dingetjes van de kleine niet meegekregen. Toen hij bijvoorbeeld voor het eerst liep of zijn eerste woordje zei, zat ik in Verweggistan. Ik wil nu meer bij hem zijn.”

Hoe reageerden de Nederlandse boksbond, NOC*NSF en jouw werkgever Defensie op jouw besluit?

„Ze zijn natuurlijk blij dat ik gewoon in actie kom op de EK. Ik maak een goede kans op eremetaal en voor Defensie ben ik al jarenlang een positief uithangbord. Als ik was gestopt met boksen, had ik meer op de kazerne aanwezig moeten zijn. Ik ben chauffeur bij de 220 Transportcompagnie. Met de boksbond en NOC*NSF ben ik in gesprek over een aangepast (trainings)programma, waardoor ik in de nabije toekomst wat meer thuis kan zijn. Ik verwacht dat we daar wel uitkomen. Omdat ik een sporter op leeftijd ben, heb ik minder trainingen nodig en duurt het herstel wat langer. Ik kan heel veel op ervaring doen.”

Gezien de recente ontwikkelingen is jouw voorbereiding op de EK verre van ideaal. Met welke doelstelling reis je af naar Charkov?

„Ik ben al twee keer tweede van Europa geworden, nu wil ik die gouden medaille. Het wordt zeker geen makkie, maar ik heb een reële kans. De Ierse jongen (Joe Ward, red.) waarvan ik twee jaar geleden in de finale verloor, doet nu ook weer mee. Tijdens mijn time-out heb ik bijna dagelijks voor mezelf getraind en begin vorige maand won ik nog een prestigieus toernooi in Polen. Die lijn wil ik doortrekken tijdens de EK. Maar ook daarna, want over ruim twee maanden zijn de WK in Hamburg. Door mijn talrijke optredens in de Bundesliga is dat toernooi een veredelde thuiswedstrijd voor mij.”

Bron


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135
 

UFC Rankings Report: Holm Returns to Contention at 135

MMA 
Forrest Griffin and Matt Parrino break down the changes in the rankings, including Holly Holm's move up at 135 pounds to No. 2. Plus, a look ahead to the huge lightweight showdown Sunday...
25 June 2017 / door Kemal bekijk
KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk
 

KO of the Week: BJ Penn vs Sean Sherk

MMA 
Before BJ Penn returns to the Octagon at Fight Night Oklahoma City check out his last second KO of Sean Sherk back in 2008.
24 June 2017 / door Kemal bekijk
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
 

MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017

MMA 
MMA & UFC CRAZY KNOCKOUTS 2017
23 June 2017 / door Kemal bekijk
Super Tricks and Moves in MMA
 

Super Tricks and Moves in MMA

MMA 
Super Creative Tricks, Punches and Moves in MMA! Flying uppercut, kicks, superman punch, flying armbar and submissions, rare submissions, double twist kicks and etc.
22 June 2017 / door Kemal bekijk
The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!
 

The Greatest Boxer Ever Pound For Pound!

BOKSEN 
The most dazzling, sensational boxer to ever grace the world. Sugar Ray Robinson is regarded by many as the greatest boxer that ever lived pound for pound, some say hes the greatest...
21 June 2017 / door Kemal bekijk
Bruce Lee | The God Of MMA
 

Bruce Lee | The God Of MMA

MMA 
Bruce Lee was not only the first man to popularise Mixed Martial Arts, he is also the unprecedented master of it as well. Join Boxing Legends TV as we take a look at the top 5 Bruce Lee...
20 June 2017 / door Kemal bekijk