next event
search
Gegard Mousasi tekent bij UFC concurrent BellatorBron foto:

Gegard Mousasi tekent bij UFC concurrent Bellator

Jul 11, 2017 Gegard Mousasi's gevecht tegen voormalig kampioen Chris Weidman was het laatste gevecht op zijn UFC contract en vandaag werd bevestigd dat Mousasi er tijdens de onderhandelingen niet uit is gekomen met de UFC.

Mousasi die tijdens UFC 210 een even indrukwekkend als controversiële partij tegen Weidman vocht ging nat dat gevecht de heronderhandelingsperiode met de UFC in.

Ondanks het feit dat Mousasi op de vierde plaats in de UFC middengewicht ranglijst staat was de UFC blijkbaar niet bereid om hem te betalen wat Mousasi vond dat hij waard was. Mousasi en de UFC hebben helaas geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een nieuw contract en inmiddels heeft Mousasi een contract bij Bellator MMA getekend.

Mousasi is niet de eerste UFC vechter die van de UFC naar Bellator verhuist, UFC-veteranen als Ryan Bader, Lorenz Larkin, Rory MacDonald, Chael Sonnen, Wanderlei Silva, Matt Mitrione, Phil Davis en Benson Henderson gingen hem voor.

Mousasi heeft eerder met Bellator President Scott Coker gewerkt toen die nog de CEO van Strikeforce was, Mousasi won toen de lichtzwaargewicht titel.

Er zijn op dit moment nog geen details over het debuut van Mousasi bij Bellator maar denk dat we er wel van uit kunnen gaan dat ze hem op de matchmaking van het eerste evenement van Bellator in Nederland gaan zetten.

Wij betreuren dit nieuws want wij zagen in Mousasi zeker een toekomstig UFC kampioen. We willen Mousasi veel geluk bij zijn nieuwe werkgever wensen en gaan er vanuit dat hij daar snel voor de titel mag vechten en dat hij de titel mee naar Nederland neemt




REACTIES