next event
search
Kostbare kampioensgordel voor McGregor of MayweatherBron foto:

Kostbare kampioensgordel voor McGregor of Mayweather

Aug 25, 2017 De winnaar van het titanenduel tussen de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather (40) en de Ierse kooivechter Conor McGregor (29), zaterdag in Las Vegas, kan gaan pronken met een uiterst kostbare kampioensgordel. De zogenoemde 'moneybelt' werd donderdag gepresenteerd tijdens de laatste persbijeenkomst met de twee duurbetaalde hoofdrolspelers.
De protserige riem telt 3360 diamantjes, 600 saffieren, 300 smaragdjes en bestaat verder uit 1,5 kilo goud. De gordel zelf is gemaakt van krokodillenleer. De decadente trofee past perfect bij wat mogelijk het meest lucratieve gevecht in de vechtsporthistorie zal zijn, met een geschatte omzet van ruim 600 miljoen dollar.

De afsluitende presentatie verliep woensdag zonder incidenten. In tegenstelling tot voorgaande gelegenheden hielden beide vechtjassen zich fysiek en verbaal rustig. Ook de traditionele face-off leidde niet tot een voortijdig handgemeen.

Respect
Mayweather toonde zelfs enig respect voor zijn uitdager. "Hij is de beste op zijn gebied, ik ben de beste op mijn vlak. Het komt zaterdag op bokskwaliteiten, strijdlust en wilskracht aan. Het publiek kan zeker gaan genieten."

Bron



REACTIES