next event
search
Bizarre scène tijdens weging voor MMA gevechtBron foto:

Bizarre scène tijdens weging voor MMA gevecht

Oct 10, 2017 Er is weer een discussie op gang gekomen nadat UFC-lichtgewicht Kevin Lee afgelopen weekend voor zijn gevecht tegen Tony Ferguson uitgedroogd op de weging verscheen. Het zogenaamde “weight cutten” waarbij een vechter zoveel mogelijk gewicht probeert te verliezen op zijn gewicht te halen kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor de vechter.

In Tokio verscheen de Braziliaanse MMA vechter Daniel Lima de Carvalho op de weging voor zijn gevecht tijdens Pancrase 290 maar hij was nog maar nauwelijks bij bewustzijn.

Bekijk hieronder de video:



Het zijn zorgelijke beelden van een vechter die op de weegschaal geholpen moest worden en nog maar nauwelijks op eigen benen kon staan. Lima de Carvalho heeft na deze bizarre weging nog mogen vechten en heeft het gevecht via een unanieme beslissing van de jury verloren van Daichi Kitakata.

Lima: “Het was de eerste keer dat ik buiten Brazilië moest vechten en ik heb geen ervaring met gewicht verliezen, ik dacht dat het makkelijk zou zijn. Het was moeilijk en pijnlijk." Hij voegde eraan toe dat hij wel 100 procent fit was voor zijn gevecht.





REACTIES