next event
search
Manhoef neemt wraak op Bonjasky tijdens afscheidspartijBron foto:

Manhoef neemt wraak op Bonjasky tijdens afscheidspartij

Oct 30, 2017 Melvin Manhoef heeft tijdens zijn afscheidspartij wraak genomen op de teruggekeerde Remy Bonjasky. In het Topsportcentrum in Almere werd hij door de jury tot winnaar uitgeroepen.
Onder toeziend oog van een gedeelte van de Ajax-selectie begonnen beide mannen uiterst voorzichtig, maar daarna was het een spektakel. Manhoef werkte Bonjasky in de tweede ronde zelfs naar de grond met een take down, een techniek die niet is toegestaan in het kickboksen.

De 17 centimeter langere Bonjasky (1.91 meter) vocht vooral terug met zijn befaamde trappen. Manhoef kwam op zijn beurt geregeld sterk door met snoeiharde vuistslagen. Na drie rondes riep de jury Manhoef tot winnaar uit.

De twee stonden zondag voor de vierde keer met elkaar in de ring. In de drie voorgaande edities was het telkens Bonjasky die als winnaar de kleedkamer mocht opzoeken. Voor Manhoef was het zijn laatste partij als kickbokser. De veteraan, die ook titels vergaarde in het MMA gaat met pensioen.

"Ik heb in het verleden drie keer verloren van Remy, maar je moet opstaan als je valt. Ik ben blijven vechten en nu win ik. Dat wil ik de nieuwe generatie ook meegeven. Je moet blijven knokken”, aldus een dolblije Manhoef na afloop.

Bonjasky maakte na een afwezigheid van drie jaar zijn rentree. "Ik verlies van een echte kampioen, een krijger, dat heeft hij vandaag weer laten zien”, stelde Bonjasky sportief. "Het was in zijn totaliteit een topavond, een avond om trots op te zijn. We hebben laten zien dat kickboksen een mooie sport is en hopelijk blijft de sport groeien.”

Rico Verhoeven

De drievoudig K1-winnaar besloot terug te keren nadat hij het aan de stok kreeg met Glory-kampioen Rico Verhoeven. Of de twee de strijd nog met elkaar gaan aanbinden, is verre van zeker. Bonjasky vindt het leeftijdsverschil groot en bovendien is nog geen partij gevonden die de juiste aanbieding slaagde te doen.

Bron




REACTIES