next event
search
RIZIN Fighting Federation kondigt debuut Cindy Dandois aanBron foto: RIZIN

RIZIN Fighting Federation kondigt debuut Cindy Dandois aan

Nov 21, 2017 De Japanse vechtsport organisatie RIZIN Fighting Federation heeft twee vrouwen gevechten aangekondigd voor het grote eindejaars evenement wat eind december plaats zal vinden in de Saitama Super Arena in Japan.

Voormalig UFC en Invicta FC vechter Cindy Dandois zal haar debuut voor Rizin gaan maken tegen de nieuwe Japanse ster, de ongeslagen “King” Reina Miura.

Dandois verloor haar laatste gevecht in april, ze verloor toen tijdens UFC Fight Night 10 van collega UFC en Invicta veteraan Alexis Davis. "King" Reina Miura is met een MMA record van 7-0 nog ongeslagen en betreed voor de zevende keer dit jaar de ring.



Dandois heeft in het verleden zowel in het bantamgewicht als in de vedergewicht divisie gevochten en zal dit keer in de -70 kg divisie uitkomen. Dandois heeft een paar zeer indrukwekkende overwinningen op haar naam staan, zo won ze o.a. van Marloes Coenen, Jorina Baars en Megan Anderson.

Ze tekende eerder dit jaar bij de UFC maar haar contract werd na een zeer teleurstellend debuut tegen Alexis Davis ontbonden.

Komend weekend vecht Dandois eerst nog in haar thuisland België waar ze tijdens Cage Warriors 89 op zal nemen tegen Kerry Hughes.



Een andere naam die aan het evenement is toegevoegd is die van de Amerikaanse / Japanse, Shinju Nqzawa-Auclair, ze zal het opnemen tegen haar landgenoot Chelsea LaGrasse. Beide vechters vochten toen ze nog amateurs waren ook al tegen elkaar, toen werd Auclair gediskwalificeerd.









REACTIES