next event
search
WEIGHTCUTTING KOST 18-JARIGE JESSICA LINDSAY HET LEVENBron foto: 9NEWS

WEIGHTCUTTING KOST 18-JARIGE JESSICA LINDSAY HET LEVEN

Nov 20, 2017 Weightcutting heeft wederom zijn tol geeist. De 18-jarige Jessica Lindsay overleed in Thailand aan de gevolgen hier van

In maart dit jaar werd de vechtsportwereld geschokt door de tragische dood van de 20-jarige Schotse vechter Jordan Coe. In voorbereiding op zijn MuayThai partij in Thailand werd het extreme weightcutting hem te veel en overleed hij aan de gevolgen hier van.

Vorige week eiste het weightcutting wederom zijn tol in de persoon van de 18-jarige Australische Jessica Lindsay. Jessica, die sinds twee jaar fanatiek beoefenaarster was van het MuayThai, was in Thailand in voorbereiding op haar gevecht tegen Shanice Desilva. Om dit gevecht te maken was zij bezig om in korte tijd af te vallen tot de vereiste 64 kg. Een extreem gewicht voor haar. Tijdens haar training voor dit gevecht stortte zij ineen tijdens het hardlopen aan de gevolgen van uitdroging en werd zij naar het ziekenhuis gebracht. Hier overleed Jessica Lindsay vier dagen later aan de gevolgen hier van op slechts 18-jarige leeftijd.

Twee gevallen in korte tijd die twee jonge mensen het leven kostten. Hopelijk gaan de ogen wat verder open in de vechtsportwereld en wordt er actie ondernomen. Anders is het wachten op het volgende slachtoffer. Dr. Joe Kosterich liet weten dat deze extreme weightcutting verder gaat dan uitdroging. Het staat bekend onder benamingen als Hitteschok en warmteuitputting.



REACTIES